Googleova značajka “unos kopija” može vam uštedjeti cijeli niz aktivnosti

Fotografija članka: Googleova značajka “unos kopija” može vam uštedjeti cijeli niz aktivnosti

Google uvodi “unos kopija” i to čini točno ono što naziv implicira

Oglas

Kao što je prvi izvijestio Venture Beat, unos kopija Googleov je napor da bi pomalo zamoran zadatak kopiranja i lijepljenja postao stvar iz prošlosti. Značajka je uočena u  i čini se da je pod aktivnim razvojem.

Recimo da ste u Chromeu i tražite restoran da biste izveli nekog posebng i mislite da ste pronašli savršeno mjesto, no sada morate saznati gdje je to mjesto. Zato stavite prst na ime, zadržite ga tamo, pričekate da bude označeno, možda čak i povlačite “suze” koje označavaju mjesto kako biste dobili cijelo ime, a zatim pritisnite kopiraj. Vjerojatno niste razmišljali o tome, ali ne zvuči li to kao najgore iskustvo ikad? Nakon svega, više se ne osjećate kao da odlazite na večeru.

Googleov plan za prevladavanje ove svakodnevne noćne more jest korištenje njegova alata za učenje stroja kako bi predvidio što trebate kopirati iz aplikacije ili web-lokacije, a zatim pohraniti taj tekst i učiniti ga dostupnim u drugim aplikacijama kao prijedlog tipkovnice. Izvrsno.

Čak i ako proces uključuje upotrebu strojnog učenja za predviđanje ciljeva kopiranja i lijepljenja, niti jedan podatak nikada ne napušta telefon – sve je to učinjeno na lokalnoj razini.

Ako želite sami provjeriti postojanje ove značajke, prijeđite na Chrome Canary za Android i uključite ga u chrome: // flags. No, vjerojatno se neće ništa dogoditi sve dok Google ne doda sve potrebne sastojke.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.