Googleov zaposlenik upravi poslao seksističko pismo

Fotografija članka: Googleov zaposlenik upravi poslao seksističko pismo

Googleov zaposlenik napisao je manifest u kojemu izlaže kako ideju za povećanu rasnu i rodnu raznolikost treba zaimjeniti predajom o ‘ideološkoj raznolikosti’ i izazvao bijesan razdor na društvenim mrežama.

Oglas

Pismo na deset stranica koje je navodno sastavio viši softverski inženjer, prvotno je postavljeno na Googleov interni forum. Sporni esej pod nazivom “Googleova Ideološka Eho Komora” u petak je dobio na zamahu i mnogi su zaposlenici izrazili bijes što se taj dokument širi. Odmah su stigle ljutite kritike na navedene argumente kako nema dovoljno žena u tehničkim kompanijama radi genetskih faktora, te kako je to razlog za neprijateljski odnos prema ženama i manjinama u Silicijskoj Dolini. Vrlo brzo su iscurili detalji iz pisma na internetu i za mnoge je to potvrda predrasude kako Silicijskom Dolinom vladaju bijeli muškarci.

Autor u pismu kaže: “Jednostavno navodim da raspodjela preferencija i sposobnosti muškaraca i žena razlikuju se dijelom zbog bioloških uzroka i da te razlike mogu objasniti zašto ne vidimo ravnopravnu zastupljenost žena u tehnici i vodstvu”. Nastavlja sa navodom kako su mehanizmi vodstva u tvrtci stvorili “politički korektnu monokulturu koja održava svoju poziciju tako što posramljuje i utišava neistomišljenike”. Kaže kako muškarci imaju veći poriv prema postizanju statusa. Dok žene nisu zainteresirane za programiranje nego su povezane sa “ljudima i estetikom”.

Gogoleova nova podpredsjednica za raznolikost, integritet i upravljanje, Danielle Brown, smjesta se oglasila putem poruke osoblju koja ograđuje firmu od stavova iznesenih u tom pismu. Kaže kako to nije gledište koje Google odobrava. “Raznolikost i uključivost su temeljni dijelovi naših vrijednosti i kulture koju nastavljamo njegovati” – stoji u poruci – “Nema dvojbi u našem uvjerenju kako su raznolikost i uključivost ključni za uspjeh naše tvrtke te ćemo nastaviti to zastupati i biti tome predani na duge staze.”

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.