Googleov self-driving inteligentni automobil će dobiti status vozača?

Fotografija članka: Googleov self-driving inteligentni automobil će dobiti status vozača?

Ovo je i prvi značajniji korak u proboju autonomnih vozila koja bi se mogla početi pojavljivati na američkim cestama. Hoćemo li uskoro dobiti vozila bez “živih” vozača?

Oglas

Američki zakonski regulatori mogli bi Googleov “self-driving” automobil s umjetnom inteligencijom u bliskoj budućnosti proglasiti “vozačem”. Američka agencija za sigurnost u prometu (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) je ovu informaciju već proslijedila Googleu, inače dijelu Alphabeta.

Podsjetit ćemo vas samo kako je Google svoj “samovozeći” automobil 12. studenog prošle godine prijavio NHTSA agenciji kao automobil koji “ne treba ljudskog vozača”. Čini se kako je ova tehnologija prilično napredovala, jer Google ne bi olako dobio ovu dozvolu.

Opće je poznata činjenica kako se svi vodeći svjetski proizvođači automobila praktički natječu tko će prvi napraviti autonomni automobil. I Google se ugurao u tu elitu, a kako vidimo ide im prilično dobro. Ova odluka bi mogla ubrzati ovaj proces “prihvaćanja” inteligentnih automobila na samim cestama.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.