Google zaposlio stručnjaka iz Amazona da radi na novoj liniji smartphonea

Fotografija članka: Google zaposlio stručnjaka iz Amazona da radi na novoj liniji smartphonea

Google i dalje ubire najbolje ljude na tržištu.

Oglas

Google je zaposlio Davida Fostera, glavnu osobu za informatički odjel iz tvrtke Amazon. David je prihvatio mjesto podpredsjednika proizvodnog inženjeringa te se od njega očekuje da vodi razvoj novih linija pametnih telefona.

Google razmišlja staviti na svjetlo dana svoje prve brendirane pametne telefone, a zovu se Pixel i Pixel XL. Foster ima životopis sa kakvim se mogu podičiti rijetki ljudi. Prema njegovom LinkedIn profilu, bio je viši direktor u Apple-u od 1998 do 2004 godine, proveo je godinu dana u firmi Gibson guitar kao tehnički direktor te se kasnije preselio u Microsoft kao generalni menadžer za proizvodnju hardvera.

Poslije Microsofta, došao je u Amazon početkom 2011 godine kako bi vodio razvoj Kindle-a i Kindle Fire-a, a kasnije i proizvoda poput Echo i FireTV-a.

Foster će ubuduće svoje poslovne rezultate podnositi Ricku Osterlohu (bivšem predsjedniku Motorole) koji još uvijek drži mjesto predsjednika proizvodnog inženjeringa u Google-u.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.