Google X Project cilj je savršeno ljudsko zdravlje kroz naučne studije

Fotografija članka: Google X Project cilj je savršeno ljudsko zdravlje kroz naučne studije

Zdravlje i tehnologija je nešto što će itekako ispreplitati i definirati našu blisku budućnost. U tom se smjeru razvija i Google X Project.

Oglas

Uzmite jednog molekularnog biologa, dodajte mu  Take one molecular biologist, dodajte mu fiziološkog eksperta, kombinirajte ih s nekoliko biokemijskih stručnjaka, te u sve to uključite i vrhunske optičare, dobit ćete upravo to – Google X Project.

Jedan od glavnih ciljeva Google X Projecta je prikupljanje kompleksnih i masovnih informacija s područja genetike molekularne biologije, a cilj je stvoriti savršeno zdravog čovjeka. Naravno, ako ste pomislili na Google Glass, to je nešto sasvim drugo.

Osnovna Googleova studija, “Baseline Study“, okupila je 175 volontera, no očekuje se kako će se u konačnici naći tisuće i tisuće onih koji će biti uključeni u ovaj projekt. Ako projekt bude uspješan, za očekivati je kako će omogućiti rano otkrivanje smrtonosnih bolesti kao što je rak. Naglasak je na prevenciji, ne na liječenju.

Google već dugo vremena pokazuje veliki interes za područje ljudskog zdravlja. Nedavno su razvili koje mjere šećer u krvi (pomoć dijabetičarima). Ovo je veliki korak dalje, nadamo se kako će imati velikog uspjeha u projektu.

Može li zaista Google X Project prevencijom stvoriti savršeno zdravog čovjeka. Ako i ne, na dobrom su putu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.