Google Watch – još jedan pametni sat spreman je za svjetsko tržište

Fotografija članka: Google Watch – još jedan pametni sat spreman je za svjetsko tržište

Vjerojatno ste čuli za Samsungov ili Sonyjev pametni sat koji rade na operativnim sustavima. E, pa, čini se kako je za tržište spreman i Google Watch.

Oglas

Dugo se šuškalo o ovom modnom dodatku koji je istovremeno i pametan. Šuškalo se o Nexus Watch satu, koji bi bio svojevrsna paralela Nexus mobilnim uređajima (tabletima i smartphoneima), no čini se kako je na kraju ipak stvoren Google Watch.

Kako saznajemo, Google Watch je upravo u finalnim fazama razvoja, što znači da bi se vrlo brzo mogao pojaviti i u prodaji, a imat će i Google Now funkcionalnost. Ako ste pomislili kako će se neke tehnologije preseliti iz Google Glass naočala u Google Watch, onda ste u pravu.

Jedna od zanimljivosti (koja vam je poznata već na tabletima i smartphoneima) je i jednostavan pritisak na jednu tipku omogućuje da Google Watch sat odgovara na vaše postavljeno pitanje. Ono što nam baš i nije leglo je kako sat izgleda neće raditi samostalno nego tetheringom preko smartphonea, ali to još nije sto posto potvrđeno, nadamo se kako će Google Watch biti samostalan uređaj.

Uglavnom, od nekih zanimljivih funkcija koje će imati su standardni kalendari, alarm, mogućnost čitanja emaila i slično, dakle sve ono što već možete sa smartphoneom (koji također ima sat!). Podržavat će Bluetooth 4.0 u paketu s Ultra Low Energy standardom za komunikaciju preko smartphonea.

Google Watch mnogi očekuju s nestrpljenjem… ne znamo zašto. U prvom će redu to biti pomodni uređaj, a funkcionalnost će ipak biti u drugom planu, iako se Googleov sat ne promovira tako. Po nama, radi se o još jednom “redundantnom” uređaju. Imate laptop, tablet, smartphone, sat, naočale, svim se tim uređajima funkcionalnost preklapa i isprepliće, trebaju li vam svi… hmmm…

Google Watch

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.