Google Voice Search na Android Jelly Beanu od danas i na hrvatskom jeziku

Fotografija članka: Google Voice Search na Android Jelly Beanu od danas i na hrvatskom jeziku

Tipkati određeni pojam ili izgovoriti glasovnu komandu? Čini se da je jednostavnije i brže izgovoriti traženi pojam, a Google će odraditi ostalo kroz Google Voice Search. Od danas to vrijedi i za hrvatski jezik.

Oglas

Google javlja kako su u posljednja tri mjeseca primijetili veliki porast korištenja glasovne naredbe. Primjerice, korisnici su dva puta više nego u prethodna tri mjeseca koristili glasovnu naredbu na uređajima koje pokreće Android Jelly Bean. Od danas je uz filipinski, ukrajinski i vijetnamski jezik u Google Voice Search pridodan i hrvatski jezik.Od sada je usluga Voice Search dostupna na 48 jezika u 50 zemalja.

Kako sustav funkcionira? Svaki puta kada se dodaje novi jezik, Google putuje u regiju i radi s lokalnim volonterima kako bi skupili stotine tisuća fraza za lokalizirani govorni model. U hrvatskom slučaju su posjetili različite gradove s različitim narječjima (primjerice u Zagrebu ili Splitu), tako da usluga Voice Search razumije što govorite, razumije narječja.

Novi jezici bit će dostupni na  Google Search za Android aplikaciju za uređaje na Android 2.2+ tijekom sljedećeg tjedna. Ako imate raniju verziju Androida, možete instalirati aplikaciju Voice Search s Google Playa. Ako imate iPhone ili iPad, preuzmite aplikaciju Google Search s iTunes Store – novi jezici će biti dostupni kroz nekoliko tjedana.

Inače, aplikaciju možete i samostalno skinuti s Google Playa na adresi:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.