Google uvodi End – to- end enkripciju za Gmail kroz Chrome plugin

Fotografija članka: Google uvodi End – to- end enkripciju za Gmail kroz Chrome plugin

Google je najavio proširenje za Chrome preglednik pod imenom End-to-end šifriranje koje će podići slanja/primanje e – pošte na visoki stupanj sigurnosti.

Oglas

End – to-end plugin je ogroman korak za privatnost i veliki udarac protiv masovnog praćenja bilo kakvih poruka poslanih preko ove šifrirane veze. E poštu mogu čitati samo osobe primatelji, ne i Google ili bilo koje sigurnosne agencije. To znači da čak i ako NSA iskoristi Googleov podatkovni centar kroz pravna ili tajna sredstva , neće moći vidjeti sadržaj e-maila.

Gmail već podržava neke alate šifriranja kao što su GNU Privacy Guard ( GPG ) i Pretty Good Privacy ( PGP ) kroz plugin ali u Googleu smatraju da su oni komplicirani za korisnike, a End -to – end rješenje će pojednostavi aspekt privatnosti nego nešto poput PGP ili GPG enkripcije. Osim toga End to end –šifriranje bit će moguće koristiti i za druge usluge e-pošte ali uvjet je kroz Chrome preglednik.

Google uvodi End - to-end enkripciju za Gmail kroz Chrome plugin 01

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.