Google Trips – uskoro stiže novi turistički vodič

Fotografija članka: Google Trips – uskoro stiže novi turistički vodič

Google je započeo s testnom fazom nove aplikacije iz lepeze proizvoda za Android platformu – Google izleti.

Oglas

Prije nekoliko tjedana na mail adrese aktivnih korisnika Google usluga, koji sudjeluju u projektu u sklopu Google karata, stigla je anketa koju je trebalo popuniti ako ste zainteresirani za testiranje tajanstvene nove aplikacije za putovanja iz Google tvornice. Sada znamo kako se radi o Google trips aplikaciji.422124771_81621(1)

Iz onog što je odmah pri pokretanju aplikacije vidljivo jest kako bi ona u budućnosti trebala biti svojevrsni planer putovanja, koji bi integrirao podatke iz Gmail usluge. Tako aplikacija trenutno retroaktivno povlači podatke o putovanjima poput redoslijeda letova prema podacima iz potvrde kupovine karata i podataka o smještaju prema rezervaciji. Uz to bi aplikacija trebala vući podatke o zanimljivostima koje na posjećenoj lokaciji možete posjetiti prema korisničkim recenzijama, kao i vaše favorite – omiljene lokacije, koje ste pretraživali i označili u Google kartama i ostalim Google uslugama. Ako ste na Trip Advisor registrirani vašim Google profilom Google Trips će i s njim sinkronizirati podatke.

Ovo je još jedan korak naprijed u širenju Google usluga u ovom smjeru. Google karte već su iznimno detaljne, pregled ulica, građevina, pogled na površinu Zemlje kroz Earth aplikaciju i svi podaci koji su kroz Google tražilicu dostupni korisnicima, uvelike olakšavaju istraživanje i planiranje. Kroz uvođenje “ladice” za putovanja u Google Inbox i pametni pristup povlačenju informacija o putovanjima i rasporedu u Google Now asistentu, sve skupa dobilo je još jednu novu dimenziju. Ukomponiramo li uz novu uslugu i korištenje Google Now on tap pretraživanja, iskustvo budućih godišnjih odmora i putovanja izgledat će bitno drugačije nego do sada (naravno onima koji se budu koristili ovim pogodnostima).

Aplikacija ima vrlo pregledno i zanimljivo sučelje. Pregled zanimljivosti lijepo je odrađen na manjem ekranu smartphonea, kao i na većem ekranu tableta, a podržava sve Android uređaje od 4.1. Jelly bean verzije. Osim rasporeda putovanja i smještaja, tu je također pregled preporučenih mjesta za jelo, kafića i noćnih klubova. Poznajući Google ovo je samo početak pa očekujem još veći broj informacija i kvalitetniji prikaz kako se aplikacije bude testirala, a i podaci Google karata popunjavali. Turistička sezona je pred nama, u nekim mjestima već je i počela. Preporučujem vam, pretražite Google kartu vašeg mjesta i pošaljite Googleu podatke za ažuriranje ulica, lokacija, restorana, klubova… Jednako tako, ako već niste potražite svoje omiljene i one omražene lokacije te ih iskreno ocijenite i recenzirajte kako bi vaše mišljenje nekom pomoglo u snalaženju i odluci kako provesti vrijeme na godišnjem odmoru ili nekoj drugoj vrsti putovanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.