Google Taimen uhvaćen na Geekbenchu – budući Pixel?

Fotografija članka: Google Taimen uhvaćen na Geekbenchu – budući Pixel?

Nasljednici Google Pixel i Pixel XL telefona ove godine bi trebali doći u tri varijante, od kojih je jedna, kodnog imena Taimen primijećena na Geekbenchu, nosi 4GB memorije.

Oglas

Već neko vrijeme je poznato da Google aktivno radi na svojim flagshipima za ovu godinu, nasljednicima prošlogodišnjih Pixel telefona (zasad privremeno poznatim kao Pixel 2 i Pixel XL 2). Međutim, glasine su upućivale na to da će se u ponudi naći i treći model, koji zasada nosi kodni naziv Taimen. Nagađa se da bi on bio nasljednik modela Nexus 6 i Pixel C, dakle sa još većim zaslonom nego čak i XL model.

Nedavno je na Geekbenchu pokrenut prototip koji nosi taj isti kodni naziv, pokreće ga nova generacija Android OS-a, Android O te nosi Snapdragonov čipset sa osam jezgri. Budući da je već ranije najavljeno da će svi ovogodišnji Pixeli dolaziti sa Snapdragon 835 čipsetom, možemo sa sigurnošću zaključiti da se u testu radi baš o tom modelu. Nažalost, inače bi taj podatak saznali u Geekbenchu, ali ovoga puta u rubrici testa koji navodi čipset, tj. matičnu ploču piše misteriozno samo – Taimen.

Da se uočiti da će Taimen imati 4GB radne memorije, što bi trebalo biti zadovoljavajuće iako ne oduševljavajuće. S obzirom na tendenciju ostalih proizvođača da sve više ugrađuju 6 ili čak i više GB memorije u svoje uređaje, Taimen bi se mogao naći na magarećoj klupi u tom pogledu.

Nažalost, budući da je test pokrenut na, najnovijoj, Geekbench 4.1 verziji, ne može se direktno izvući zaključak o snazi Google Taimen-a, s obzirom da rezultati tako dobiveni neće ocrtavati stvarno stanje budući da su trenutno aktualni uređaji isprobani na prethodnoj 4.0 verziji, ali situacija bi se trebala vremenom ispraviti jednom kada počnu pristizati testovi modela na najnovijoj inačici.

Napomenimo još samo da će i ovogodišnje Pixele proizvoditi isti proizvođač kao i prethodnike, dakle HTC.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.