Google Project Ara tablet se pojavio na GFXBenchu?

Fotografija članka: Google Project Ara tablet se pojavio na GFXBenchu?

Počelo je! Sigurno ste svi čuli za Googleov Project Ara, projekt modularnog uređaja kojeg sami možete sastaviti. Novi prototip nosi oznaku A8A01 i upravo se pojavio na GFXBenchu.

Oglas

Inicijalne priče su govorile kako Google namjerava napraviti , a prema ovome što ćete vidjeti ovdje se radi o osjetno većem uređaju – povećem tabletu. Ovo je posebno zanimljivo i zbog činjenice što Google do sada nije objavio nikakve planove o proizvodnji modularnog tableta.

Puno se toga može iščitati iz ovih podataka, a nekako nam upada u oči veliki ekran od čak 13,8 inča, što je dimenzija više za prijenosno računalo nego za tablet ili još manje za smartfon. Vidimo kako će raditi na novom Android 6.0 Marshmallow operativnom sustavu.

Vidljivo je kako će raditi na moćnom 64-bitnom i 8-jezgrenom Qualcommovom Snapdragon 810 procesoru, a ugrađeno je 3 GB RAM-a, uz 10 GB + 25 GB interne memorije, što baš i nema neke logike. Isto tako, prednja selfie kamerea od 5 MP je jača od stražnje VGA, što je opet nelogično.

Puno toga je ovdje nejasno, ali nadamo se kako će se sve rasvijetliti do Googleove I/O developerske konferencije koja je na rasporedu u svibnju ove godine. O Googleovom smo u nekoliko navrata pisali ranije, pa slobodno pročitajte.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.