Google prodao dio Motorole za 2,35 milijarde dolara , korporativna reorganizacija se nastavlja

Fotografija članka: Google prodao dio Motorole za 2,35 milijarde dolara , korporativna reorganizacija se nastavlja

Vruća današnja tema u ICT poslovnom svijetu je Googleova prodaja dionica Motorolinog set-top boxa za 2.35 milijarde dolara američkom kabelskom proizvođaču TV opreme – Arris Group. 

Oglas

Transakcija je odobrena od strane Upravnog odbora i očekuje se da će biti dovršena u drugom tromjesečju 2013.godine. Inače, Motorola set-top box poslovanje je profitabilno. U Q4 koji je završio 30. rujna, zabilježen je prihodi od 3,4 milijarde dolara za razliku od Motorola mobile dijela koji bilježi stalni rast operativnih gubitaka.

Sada se pitate, zašto je Google odlučio prodati Motorola set-top box poslovanje? Što se dešava s Googleovim set-top box poslovanjem i je li Google spreman napustiti set-top box? Naravno da nije. To što Google je prodao Motorolin set-top box ne znači da je morao odustati od svog set-top box poslovanja, samo u ovom trenutku nema naznaka da Google TV će biti veliki uspjeh i tu je potencijalni rival Apple TV. Na drugoj strani kabelski operateri žele izvorni tradicionalni pay-TV i internet sadržaj,  a zatim tek pakete i aplikacije za društvene mreže. Konačno, to mora biti kabel tvrtke u set-top kutiji, umjesto Googleovih set-top kutija. Eto, to je jedan od razloga što se Google odlučio na ovaj potez. Koji je drugi?

Nakon što Google je u kolovozu ove godine službeno otvorio preludij integriranja Motorola mobile kompanije (glavna svrha kupnje je bila dočepati se 17.000 komunikacijskih patenata i autorskih prava) a ne toliko proizvodnja smartphone uređaja, u rujnu, kao rezultat stjecanja su pojavila se tri android modela sa zaslonima velike razlučivosti: Motorola RAZR M , HD Razr i RAZR maxx HD . Međutim, prodaja nije bila prema očekivanjima. Zato je sada Arris Group,  prava blagodat za Google što se naravno odnosi na cijenu transakcije jer su ujedno pokrili gubitak u dijela smartphonea.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.