Google prevoditelj se pripremio za turističku sezonu, a Vi?

Fotografija članka: Google prevoditelj se pripremio za turističku sezonu, a Vi?

Ovo ljeto nećete imati problema u komunikaciji s turistima niti sa sporazumijevanjem na godišnjem odmoru. Google prevoditelj će se pobrinuti za to.

Oglas

Proteklih tjedana Google aktivno radi na ažuriranju svojih proizvoda, posebno mobilnih aplikacija. Nove funkcije i redizajn nakon Inboxa, Diska i Dokumenata, Fotografija, Google+ i ostalih, napokon su dotakle i . Ovaj interaktivni rječnik, koji je i ovako jedan od najboljih i najbogatijih prevoditeljskih softvera, upravo je postao još bolji. Već smo se upoznali s funkcijom Tražilice koja je stigla s Android Marshmallowom. Sada je stigao i Tap to Translate.

screenshot_20160511-174154

Kad god na zaslonu vidite tekst koji ne prepoznajete/ne razumijete, više nije potrebno označavati ga, kopirati, gasiti aplikaciju, otvarati Google prevoditelj, lijepiti… o da, umorili ste se i dok ste sve ove korake pročitali. Sada Tap to Translate omogućava kopiranje pritiskom na strani tekst, a na zaslonu se pojavljuje prečac za Google prevoditelja. Klikom na njega traženi prijevod automatski se prenosi i prevodi na jezik koji ste u postavkama aplikacije odabrali kao osnovni. Ako želite prijevod na neki drugi jezik, jednostavno promijenite odabir u padajućem izborniku. Prijevod, kao i Now on Tap pretraga, radi u bilo kojoj aplikaciji, ne samo u internet pregledniku i to na svim uređajima s Androidom 4.2+. Tap to Translate prevest će Vam sva, do sada podržana, . Može li bolje i jednostavnije? Teško. Ovo će uvelike ubrzati prevođenje poruka s inozemnim prijateljima i gostima, komentara na portalima i društvenim mrežama, tekstova pjesama i bilo kojih drugih stranih riječi.

Mogućnost prevođenja bez pristupa internet vezi poznata nam je otprije. Google je i tu napravio korak naprijed. Dodani su novi jezici, a veliki broj već podržanih (uključujući i hrvatski jezik) dobio je nadogradnje offline baza riječi. Offline prevođenje omogućeno je sada i iOS korisnicima. Jezični paketi optimizirani su kako bi zauzimali manje prostora na dragocjenoj memoriji uređaja. Google sada prevodi bez potrebe za internet vezom, a među njima je i podrška za hrvatski. Unaprijeđeno je Word Lens prevođenje, odnosno prevođenje teksta s uslikanih fotografija. Ako planirate skoru posjetu Kinezima, razveselit će vas što je posebna pažnja usmjerena upravo na pojednostavljeni i tradicionalni kineski jezik. Trenutno prevođenje kamerom sada je dostupno za 29 jezika. Ne trebate pitati, hrvatski jezik je podržan. Zapravo se hrvatski može pohvaliti podrškom za sve prevoditeljske funkcije Googlea :)

Vjerujem kako će (ako već nije), Google prevoditelj postati ovog ljeta jedna od osnovnih aplikacija na zaslonu uređaja, a i turistima možemo razglasiti da se bez njega i Google karata ne pojavljuju. Naravno, uz skinute podatke za korištenje bez internet veze :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.