Google pretvara obična računala u strojeve za duboko učenje

Fotografija članka: Google pretvara obična računala u strojeve za duboko učenje

Duboko učenje je grana strojnog učenja temeljena na predstavljanju podataka složenim reprezentacijama na visokom stupnju apstrakcije do kojih se dolazi slijedom naučenih nelinearnih transformacija.

Oglas

Najveća prepreka za usvajanje dubokog učenja je vrijeme. Potrebni su dani da biste osposobili jedan od takvih sustava čak i ako imate dostupnu ogromnu komputacijsku snagu super-računala, dok na umjerenijem hardveru to traje tjednima.

Google je odlučio to popraviti. Izbacuju open-source alat Tensor2Tensor koji može brzo osposobiti sustave za duboko učenje koristeći TensorFlow tehnologiju. U idealnim uvjetima moguće je postići vrhunski rezultat za samo jedan dan, koristeći jedan GPU. To znači da bi “obična” računala kakve koristimo kod kuće mogla postići rezultate za kakve su prije bila potrebna super-računala.

Cijeli je pristup dosta fleksibilan sa standardnim modularnim sučeljem koje omogućuje korištenje bilo kojeg modela učenja, skupa podataka i parametara. A budući da se radi o pristupu lako možete dijeliti svoje modele sa zajednicom ili koristiti tuđe modele za brži početak.

Tensor2Tensor otvara nova vrata istraživačima koji nemaju luksuznu postavu sa mnogo GPU-a da uvježbaju svoj sustav za duboko učenje u razumnom vremenu. Ovako mogu brže završiti projekte i imaju više vremena za kvalitetnije rezultate.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.