Google prepoznaje govor skoro kao i čovjek

Fotografija članka: Google prepoznaje govor skoro kao i čovjek

Konstantno nadograđivanje i učenje je omogućilo Googleu da postigne uspješnost prepoznavanja ljudskog govora u aplikacijama u 95% slučajeva, što je razina razumijevanja prosječne osobe.

Oglas

 i ostali programi koje Google razvija i sadrže neki oblik korištenja govora ili jezika (odnedavno i Google prevoditelj ima mogućnost upravljanja govorom) su se isplatili, barem u pogledu da je Google sada vodeći u svijetu po razvoju mašinskog učenja jezika i govora. Konkurencija zasad pomalo kaska, barem što se tiče  koji će izgleda biti odgođen.

Uspješnost mašinskog učenja govora je skočila 20% u zadnje četiri godine, upravo zahvaljujući ugradnji prepoznavanja i učenja ljudskog govora, što je pospješilo brzinu prikupljanja podataka koji su bili potrebni za ubrzani razvoj. Toj činjenici ide u prilog i podatak da 20% svih online upita se sada vrši glasovno.

Za brzinu učenja se predviđa još već rast s obzirom da čak i usprkos globalnom usporavanju rasta interneta, korisnici u Indiji su postigli skok u iznosu od 28% u odnosu na prošlu godinu i očekuje se daljnji rast s obzirom da zasada manje od trećine stanovnika Indije ima pristup internetu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.