Google Play Store: upravljanje Android uređajima kroz web preglednik [savjeti]

Fotografija članka: Google Play Store: upravljanje Android uređajima kroz web preglednik  [savjeti]

Google Play Store ne samo da je službeni izvor android aplikacija, filmova, knjige i časopisa itd, već može biti alat za upravljanje raznim uređajima pristupate li mu putem web-preglednika.

Oglas

Web sučelje nudi niz mogućnosti za upravljanje Android uređajima koje nisu dostupne preko Android temeljenog App Storea. Koje su to mogućnosti i njihovu svrsishodnost pročitajte u nastavku.

 

Da biste vidjeli popis svih vaših Android uređaja, u preglednik  upišite  play.google.com.

Untitled4

Nakon što se otvori stranica, na gornjem dijelu vidjet će te ikonu – Postavke koja izgleda kao mali zupčanik. Klikom na ikonu prikazuje se popis svih vaših registriranih uređaja.

Untitled2

 

Ovdje možete promijeniti naziv uređaja (opcija Edit) i potom klikom na Update, dolazi do spremanja svih promjena.

Untitledjj

 

Za uklanjanje uređaja samo ga označite s popisa na stranici Moji uređaji, u dijelu vidljivosti. Zatim osvježite stranicu i stari uređaj više ne bi smio biti na popisu. Na primjer, imali ste do sada Xperiju Z, a sada imate Xperiju Z2, naravno da vam nije više potrebno da vam satri uređaj se pojavljuje na popisu.

Untitled456

 

Na ovom ekranu, prema dnu također možete odabrati ili blokirati da vam putem e-maila stižu novosti i promocije. Ako želite primati e-mail obavijesti od developera koji traže povratne informacije o aplikacijama koje koristite, i to ovdje možete regulirati.

Untitledjj

 

Google Play ima postavku automatske nadogradnje aplikacija tako da to ne morate činiti ručno. Kliknite na ikonu izbornika ( tri okomite točkice) u gornjem desnom kutu Google Play Android aplikacije, i odaberite Postavke. U općem dijelu vidljiva je opcija za automatsko ažuriranje aplikacije. Potvrdite ju.

Popis aplikacija koje ste kupili ili preuzeli, uključujući pune nazive, cijenu, datum transakcije, vrstu sadržaja itd također je vidljiv ako pristupate Google Play Marketu putem preglednika na računalu. Ovdje možete uključiti i filtriranje po vrsti sadržaja , korištenjem izbornika u gornjem lijevom kutu , iznad popisa kupnje.

Za prijavu problema s aplikacijama, traženje povrata novca, u ovom popisu postavite pokazivač iznad imena aplikacije. Pojavit će se set od tri okomite točkice s desne strane imena. Klikom na njih možete aktivirati opciju Prijava problema. Prvo će vam se pojaviti okvir s padajućim izbornikom gdje je vidljiv popis mogućih rješenja. Ako vam nisu od pomoći, napišite u tekstualnom okviru odgovarajuće detalje vezane uz problem koji imate s aplikacijom.

 

Ponekad je lakše tražiti nove aplikacije putem web- preglednika nego pomoću mobilne aplikacije. Nakon što pronađete odgovarajuću aplikaciju vrlo jednostavno ju možete poslati na vaš uređaj. Potrebno je kliknuti na virtualnu tipku – Instaliraj ili kupi na stranici u dijelu za preuzimanje. Nakon prijave na svoj Google račun , vidjet ćete pop – up okvir koji sadrži popis  dozvola kojima aplikacija pristupa  i  na dnu, padajući izbornik s popisom svih Android uređaja povezanih na vaš račun . Odaberite uređaj na koji želite poslati aplikaciju i potvrdite preuzimanje . Ako želite skinuti aplikaciju na više uređaja , morate ponoviti proces za svaki uređaj.

Google Play Storei  opcije kroz web preglednik 01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.