Google Play Movies od sada nudi i 4K UHD sadržaje

Fotografija članka: Google Play Movies od sada nudi i 4K UHD sadržaje

Ako ste ljubitelj filmova u visokoj rezoluciji (a tko nije!) tada će vas obradovati informacija kako su se na Google Play Movies pojavili i 4K UHD filmovi. A koja im je cijena?

Oglas

Prije toga treba reći nešto drugo. Barem za sada ne možete kupovati/skidati 4K UHD sadržaje na smartfn ili tablet, nego mu možete pristupiti samo preko Google Chromecast Ultra uređaja ili 4K TV prijemnika koji podržavaju Android TV platformu.

Android TV uređaji kao što je SHIELD Android TV ili nedavno predstavljeni Xiaomi Mi Box također mogu skidati video sadržaje visoke rezolucije.

A koja im je cijena? Očekivano je cijena 4K UHD sadržaja veća od istog sadržaja s HD rezolucijom, u prosjeku je cijena gotovo dvostruko veća, bez obzira iznajmljujete li film ili kupujete. Za sada Google nije postavio posebno odvojenu kategoriju isključivo za 4K UHD sadržaje, no vjerujemo kako će se to u bliskoj budućnosti moći nekako filtrirati. Za sada ćete dobiti opciju UHD, HD ili SD.

Isto tako, treba spomenuti kako 4K UHD sadržaji nisu dostupni globalno, nego će to Google omogućavati postepeno, navodno po regijama.

Ako vas zanima što sve ima u Google Play Movies web dućanu, detalje možete pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.