Google Pixel XL 2 ulovljen na benchmark listi sa QHD ekranom i SD 835

Fotografija članka: Google Pixel XL 2 ulovljen na benchmark listi sa QHD ekranom i SD 835

Na benchmark listama se ovoga puta kao novi nadolazeći smartfon pojavio nasljednik Pixel XL pametnog telefona predstavljenog 2016. godine.

Oglas

Ova je jesen rezervirana za još jednu flaghship premijeru – riječ je o Google Pixel XL 2 pametnom telefonu koji se pojavio na GFXBench listi koja nam otkriva poneki detalj o njemu. Google Pixel XL 2 bi trebao svoju službenu premijeru imati zajedno sa Pixel 2 modelom, a za oba se spomenuta pametna telefona priča kako će raditi na Qualcomm Snapdragon 835 procesoru.

GFXBench nam i potvrđuje kako Google Pixel XL 2 radi na spomenutom flaghship procesoru te nam donosi još neke zanimljive detalje kao na primjer i nešto veći ekran u odnosu na prethodnika. Iz nekog razloga ova nam benchmark lista ukazuje na 5.6-inčni ekran te na čudnu rezoluciju od 2.560 x 1.312 piksela. Čini se kako je u ovoj listi prikazana veličina ekrana, ali bez virtualnih tipki. Ukoliko dodamo virtualne tipke tada zapravo dolazimo do QHD (2.560 x 1.440 piksela) rezolucije koja se nalazi i na prošlogodišnjem Pixel XL modelu. Kada spomenute virtualne tipke pridodamo veličini ekrana tada bismo mogli reći da će Google Pixel XL 2 vjerojatno doći sa 5.7-inčnim, a ne 5.6-inčnim ekranom. No, to su za sada samo pretpostavke.

Google razvija ovaj pametni telefon u suradnji sa kompanijom HTC, a po pitanju dizajna se možemo nadati da su obje kompanije pronašle zajedničko rješenje za što je moguće manje okvire oko ekrana. Šuška se kako bi Google Pixel XL 2 trebao imati 4 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, 12 MP glavnu te 8 MP prednju selfie kameru. Sve u svemu neke standardne flagship specifikacije sukladne 2017. godini. Iako prototip ovog smartfona radi na Android 7.1.1 Nougat inačici operativnog sustava, novi bi Google Pixel XL 2 svakako trebao doći sa Android 8.0 verzijom.

Još da vam spomenemo kako su benchmark liste ponekad mogu biti veoma pouzdan izvor informacija, međutim s obzirom da na ovom polju također može biti manipulacija te prikazivanja netočnih informacija svakako je dobro zapamtiti da nijedan neslužbeno objavljeni detalj ne uzimamo zdravo za gotovo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.