Google Pixel je prvi pametni telefon s Google Assistant pomoćnikom

Fotografija članka: Google Pixel je prvi pametni telefon s Google Assistant pomoćnikom

Na posebnom eventu u San Franciscu Google je održao poseban event na kojem je predstavio novi Google Pixel pametni telefon u dvije veličine. No, veći naglasak je bio na nekim drugim kompanijinim novitetima.

Oglas

Ono što smo naučili iz današnjeg eventa, a kojeg je i preko Youtubea pratilo oko 280.000 gledatelja, saznali smo kako je Google Pixel prvi pametni telefon koji ima ugrađen Google Assistant, novitet koji bi mogao obilježiti našu blisku budućnost. Radi se o inteligentnom sustavu kojem upravljate glasovnim komandama. Kada kažemo inteligentan to znači da sustav uči vaše navike kako bi bio korisniji.

O samom Google Pixel smartfonu u dvije veličine odnosno njegovim hardverskim karakteristikama , no to je na današnjem eventu bilo u drugom planu. Ono što smo saznali je kako uz već spomenuti Google Assistant novi Pixel ima i novi launcher koji u kombinaciji s “asistentom” funkcionira na zanimljiv način.

Drugi naglasak smartfona je na stražnjoj kameri. Prema DXOmark Mobile pohvalili su se kako imaju najbolju kameru na svijetu s 12,3 MP, te koja podržava HDR+ koji na inovativan način spaja vrlo kratke snimljene dijelove i od njih sastavlja vrlo oštru sliku. Isto tako, pokazali su i odličnu stabilizaciju slike prilikom videa, tako da je slika i u pokretu gotovo potpuno mirna. I što je najbolje, vlasnici Pixel smartfona dobit će neograničeni prostor za pohranu svojih fotografija i videa u cloudu.

Osim podrške baterije za brzo punjenje (15 minuta za 7 sati rada) jedan od naglasaka eventa bio je i na softverski rješenjima odnosno aplikacijama, kao što je Google Duo. Isto tako, sve nadogradnje će se odrađivati automatski u pozadini, a postat će aktivne nakon prvog restarta uređaja. Isto tako, svidjet će vam se i korisnička podrška 24/7, kao i mogućnost agenta da vidi ekran/sadržaj samog smartfona, akako bi lakše mogao riješiti eventualni problem.

Same narudžbe Google Pixel smartfona kreću od danas, pokazali su i hrpu novih šarenih kućišta, kao i cijenu od 649$.

Jedan od naglasaka današnjeg eventa je i virtualna stvarnost (VR, Virtual Reality), a koju u kompaniji zovu . Ne moramo vam niti spominjati kako funkcioniraju video igre, filmovi, Google Mape, Youtube i drugi sadržaji u 360° stupnjeva. Inače, Daydream naočale stižu u studenom, a na Youtubeu će biti pregršt zanimljivih sadržaja koje ćete moći koristiti.

Još jedan zanimljiv proizvod je Google Wi-Fi uređaj. Radi se o modernom i modularnom ruteru koji može funkcionirati u više točaka, a također stiže u studenom. Isto vrijedi i za novi Google Chromcast Ultra. Do sada je Chromcast prodan u više od 30 milijuna primjeraka uz rast od 166%. Novi model Ultra donosi bolju sliku i boje, kao i podršku za 4K. Kažu kako će i u Google Play sadržaji u 4K stići u studenom.

I za kraj spomenimo Google Home, multimedijski uređaj koji će inteligentno oplemeniti vaš dom. Aktivira se pomoću glasovnih komandi bez žice ili daljinskog upravljača, a možete ga povezati s drugim kućnim uređajima. Svira glazbu, povezuje se na TV i prikazuje filmove i spotove, te vrlo inteligentno pogađa ono što tražite od njega. Ono što ste nekada zamišljali odnosno kako glasovnim komandama upravljati uređajima, možda je to ono što ste tražili. Možete ga povezati s bilo kojim Android ili iOS uređajem.

Ako ste propustili današnji , u cijelosti ga možete vidjeti na video prilogu niže.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.