Google Pixel 2 – šuška se šuška, stiže i jeftini Pixel 2B

Fotografija članka: Google Pixel 2 – šuška se šuška, stiže i jeftini Pixel 2B

Već smo ranije najavili kako Google namjerava proizvesti i smartfon za široke mase, no naglasak će i dalje biti na top modelu nove generacije – Google Pixel 2.

Oglas

Novi bi smartfon (ili možda više njih) trebao naslijediti popularne modele Google Pixel i Pixel XL koji su se prodali u solidnom broju primjeraka. Naravno, za očekivati je kako će novi smartfon biti bolji, brži i napredniji. No, isti izvor navodi kako će mu i cijena vjerojatno biti još paprenija.

Od nekih noviteta koje će dobiti spominje se vodootporno kućište, iako se navodno Google još uvijek premišlja hoće li ići na taj korak ili neće. No, s obzirom na modele konkurencije kao što su iPhone 7, Samsung Galaxy S7 i dolazeći LG G6, čini nam se kako bi Google Pixel 2 mogao biti vodootporan i otporan na prašinu.

Druga karakteristika na koju je stavljen naglasak je kamera. I prva generacija Pixela je bila na glasu kako ima najbolju kameru na svijetu, a sada idu i korak dalje, tako da je za očekivati kako će i dalje po toj karakteristici biti u samom vrhu. Spominje se kako bi mogla imati istu “megapikselažu”, ali će dobiti neke nove mogućnosti kao snimanje u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja te još neke zanimljive sitnice.

Naravno, očekuje se i novi procesor. Prvo nam na pamet pada Snapdragon 835, no mogao bi se u međuvremenu pojaviti i neki noviji, tako da bi se i on mogao naći u novom Pixelu 2. Neki izvori spominju i mogućnost ugradnje MediaTekovog procesora, što nam se čini vrlo malo vjerojatno.

Dolazi jeftini Google Pixel 2B

Već smo ranije najavljivali kako će Google vrlo vjerojatno napraviti i pametni telefon koji će biti jeftiniji i koji će se prodavati u većim količinama. Za sada nema nekih konkretnih informacija o ovom modelu, spominje se naziv Google Pixel 2B, vjerojatno će po karakteristikama biti smartfon srednje klase, ali s Googleovim pedigreom.

Što se tiče cijena, Google Pixel 2 bi trebao biti barem 50$ skuplji od prve generacije, očekivana cijena je oko 700$. Na tržištu se svi modeli očekuju negdje u listopadu ove godine, tako da je za očekivati kako će se u međuvremenu pojaviti pregršt novih podataka.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.