Google Pixel 2 smartfoni će dobijati ažuriranja kroz iduće 3 godine

Fotografija članka: Google Pixel 2 smartfoni će dobijati ažuriranja kroz iduće 3 godine

Iako je Google već najavio da namjerava podržavati ažuriranja na stranicama proizvoda, saznajemo da je i službeno potvrđeno ažuriranje verzija Androida i sigurnosna ažuriranja kroz iduće 3 godine.

Oglas

Prethodnici i  imaju slično obećanje od strane svojeg proizvođača, ali za razliku od obećanja koje se odnosi na nove Pixele, njihovo se odnosi samo na sigurnosna ažuriranja u trajanje od 3 godine, dok će sistemska ažuriranja dobijati još iduće godine, dakle ukupno 2. Novi modeli će pak dolaziti sa obećanjem pune podrške kroz 3 godine, dakle i sistemska i sigurnosna ažuriranja. Točnije, i  će dobiti redom Android P, Android Q i Android R kada podrška istekne u listopadu 2020. godine. Naravno, ako Google ostane pri svom obećanju.

Ova vijest bi svakako trebala zasladiti Google-ove nove perjanice budući da nemali broj korisnika želi biti među prvima u pogledu ažuriranja softvera. Kada tome pridodamo lošu praksu ostalih proizvođača da dobar dio svojih uređaja ažuriraju za samo jednu verziju Androida, obećanje od pune 3 godine svakako zvuči primamljivo. Ukoliko bi proširili ponudu i na Android One modele, ti uređaji bi bili potencijalni best buy uređaji jer bi garantirali 100 % podršku proizvođača softvera što bi trebalo dovesti do cilja kojeg priželjkuje sam Google: bitno smanjeno osipanje raznih modela sa Android OS u svijetu.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.