Google Picasa je prošlost, završena je još jedna lijepa priča

Fotografija članka: Google Picasa je prošlost, završena je još jedna lijepa priča

Kažu kako se dogodilo nešto što je bilo i očekivano. Google je ugasio Picasu, najstariji kompanijih “photo storage” sustav. Od 15. ožujka 2016. godine nema više tehničke podrške.

Oglas

Google je na svom objavio kako su se na ovaj potez odlučili jer se žele, citiramo, “…fokusirati na foto servis Google Photos…”, a koji omogućuje, opet citiramo, “kreiranje puno boljeg korisničkog iskustva… bolju funkcionalnost i rad na više različitih mobilnih u računalnih platformi”. Dakle, Google ne želi svoje resurse trošiti na dvije odvojene aplikacije, nego će se koncentrirati na Google Photos. Drugim riječima – Picasa, rest in peace… :(

Samo ćemo vas podsjetiti kako je Google kupio Picasu još u srpnju 2004. godine, dakle prije više od jednog desetljeća, i ona je odradila svoj posao. Nova aplikacija, Google Photos, predstavljena je u svibnju prošle godine i već je tada bilo jasno kako su Picasi odbrojeni dani. Zašto imati dva slična servisa.

Što to znači za postojeće korisnike? Praktički ništa. I dalje ćete moći pregledavati svoje fotke, jedino što ćete vjerojatno ostati bez nekih funkcija, a i Google više neće raditi nadogradnje. Drugim riječima, dok ide – ide :) Ono što Google preporučuje je da počnete migrirati na Google Photos, gdje ćete sve što ste mogli do sada moći napraviti još bolje.

Za više detalja posjetite Google Photos službene stranice na ili jeziku.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.