Google objavio najnovije udjele Androida; Froyo otišao u povijest

Fotografija članka: Google objavio najnovije udjele Androida; Froyo otišao u povijest

Google je ažurirao i objavio svoj mjesečni grafikon distribucije Android platforme u svijetu i ovoga puta donosi neke zanimljive promjene.

Oglas

Najzanimljivija je vijest kako je Android 2.2 Froyo; verzija ovog operativnog sustava iz dalekog nam svibnja 2010. godine trenutno instaliran na manje od 0,1% uređaja u svijetu. Ovo je prag ispod kojega se ne ide, tako da ova verzija Android operativnog sustava više nije prikazana u službeno objavljenom grafikonu. Dakle, vrijeme je da kažemo kako Froyo odlazi u povijest mobilne tehnologije to jest mobilnog softvera.

Najstarija verzija ovog operativnog sustava sa tržišnim udjelom većim od 0,1 % sada je Android Gingerbread koji trenutno zauzima 1% tržišnog udjela, a odmah iza njega je Ice Cream Sandwich sa udjelom od 1.1 %. Ove se brojke iz mjeseca u mjesec sve više spuštaju tako da ćemo se u dogledno vrijeme pozdraviti i sa ovim zastarjelim verzijama Android operativnog sustava.

Najnovija Nougat varijanta Androida trenutno zauzima samo 0,7 % tržišnog udjela. Ova brojka to jest postotak i nije previše dobar, no i samo je po sebi razumljiv s obzirom na prilično sporo usvajanje svake nove Android verzije za pametne telefone. Lollipop je i dalje najkorištenija verzija Androida sa udjelom od čak 33,4 %, a popularnu „lizalicu“ slijede Marshmallow sa 29,6 % te KitKat sa 22,6 % tržišnog udjela. Jelly Bean zauzima 11,6 %, a osim Nougat-a i Marshmallow-a sve su druge Android verzije u padu udjela što je i logično s obzirom da su obje verzije trenutno najnovije Google-ove Android uzdanice.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.