Google objasnio zašto novi Pixeli nemaju utor za slušalice

Fotografija članka: Google objasnio zašto novi Pixeli nemaju utor za slušalice

Iako su se prošle godine naslađivali naspram Apple-a kad su oni odlučili izbaciti utor, ove godine su ga i sami potiho eliminirali a ovo su naveli kao glavni razlog – dizajn.

Oglas

Trenutni trend u svijetu mobilnih tehnologija su sve manji rubovi te usporedno i sve veći zasloni. Prošle godine je bio u povojima () no ove godine je doslovno poletio od kojih su neki od najistaknutijih  sa svojim omjerom zaslona 18:9, zatim i novi i , između ostalih.

Najnoviji član kluba je Google sa svojim  i  modelima, koji za razliku od svojih prethodnika, više ne nose, od proizvođača omraženi ali od korisnika ljubljeni, utor za slušalice. Na predstavljanju novih perjanica svim silama su se trudili izbjeći spomen same činjenice kamoli detaljnije pojasniti ovakav razvoj situacije.

Međutim, sada su se odlučili ipak izjasniti i objasniti koji je njihov razlog odbacivanja utora.

Glavni razlog zašto smo odbacili utor za slušalice je novi smjer u razvoju dizajna kućišta uređaja. Želimo napraviti uređaj sa zaslonom koji će ići od ruba do ruba a naš tim se složio da je pravo vrijeme za to. Prošle godine bi bilo prerano, no ove godine na tržištu je već nekoliko modela sa istom osobinom.

  • Mario Queiroz, glavni direktor za proizvode

Budući da se glomazni utor za slušalice kosi za ciljem što tanjih smartfona, bio je očita meta pri odluci kako to postići. Proizvođači naravno neće pristati na dodavanje debljine (i shodno tome i težine) uređajima samo zbog jedne, recimo to tako, sporedne komponente. Kao i kod ostalih uređaja, ponuđena vam je alternativa u obliku bežičnih slušalica, .

Suočen sa sve većim gubitkom podrške kod proizvođača, mislim da možemo sa sigurnošću reći da je dobri stari utor za slušalice postao stvar prošlosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.