Google Now: najbolji podsjetnik na svijetu je već na vašem mobitelu

Fotografija članka: Google Now: najbolji podsjetnik na svijetu je već na vašem mobitelu

Kako se podsjetiti da (ne)kupite tunu u Konzumu?

Oglas

Ajmo se prisjetiti kada ste zadnji put poslušali zadatak iz Kalendara i obavili nešto na vrijeme? Ili ste pratili kalorije pomoću aplikacije? Nekada niste ni stigli otkriti jednu skrivenu funkciju koju aplikacija pruža, a bez da ste je prethodno izbrisali.

Meni osobno najdraži podsjetnik za obavljanje raznih stvarčica je Google Now. Evo zašto… Većina nas funkcionira na principu da postavi alarm da bi se prisjetila da obavi neku radnju. Ja imam namještene alarme u 07:30 za buđenje, u 14:00 da popijem tablete i za 19:00 da se sjetim što ranije večerati pa da se ne natrpam prije spavanja. :) Ali što je sa svim onim situacijama kada si želite dati podsjetnik da kupite mlijeko u dućanu pa vam ja alarm zvonio već u autu jer ste upali u gužvu? E, baš za to je izvrstan Google Now.

Već smo pričali o Google Nowa, a onda smo to i detaljnije obradili . No, sada slijedi ona meni najdraža – podsjetnici.

“OK – Google… Remind me to buy Milk in Kaufland.” – možete dakako postaviti koji god proizvod želite kupiti. U izborniku ćete imati kućicu Location na kojoj ćete pri dnu označiti “postavljanje lokacije” i upisati ime trgovine gdje želite kupiti robu. Budući da su skoro svi trgovački lanci na Google Kartama, neće biti problema s pronalaženjem željene trgovine.

Najbolji podsjetnik na svijetu je već na vašem mobitelu_2

“OK – Google… Remind me to heat oven when I get home” – omiljena značajka za one koji nakon posla vole pojesti nešto smrznuto. Imate li spremljenu lokaciju svog doma, nećete više ništa morati unositi. Čim Google snimi vašu lokaciju kod kuće, poslat će vam podsjetnik da zagrijete pećnicu.

“OK – Google… Remind me not to overeat on a birthday party” – ekipa vas vodi u pizzeriu na rođendan? Naravno da želite smazati sami jumbo pizzu, ali ako se unaprijed podsjetitie da će biti dovoljno pojesti bare mini pizzu, možda i uspijete.

Probajte i javite nam… ako zadnji savjet za podsjetnik uspije, možda dobijete s vremenom i drugačiji odgovor kada kažete “OK – Google… Beam me up Scotty!” :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.