Google najavio samostalne VR naočale

Fotografija članka: Google najavio samostalne VR naočale

Na Google I/O tvrtka je objavila da širi svoj program Daydream VR s postojećih “futrola” na novu platformu koja se temelji na samostalnim naočalama sa pozicionalnim praćenjem.

Oglas

Qualcomm radi na referentnom dizajnu za generalnu platformu, dok će HTC i Lenovo imati prve potrošačke jedinice spremne do kraja 2017. Za razliku od koji je samo držač za pametne telefone, samostalne naočale za Daydream imaju sve unaprijed ugrađeno: bez kabela, bez telefona i bez posebnog računala. Na taj način Google i proizvođači hardvera mogu bolje prilagoditi prikaz, optiku i senzore kako bi bili savršeni za doživljaj virtualne stvarnosti.

Googleove samostalne naočale za VR će sadržavati poboljšano praćenje zahvaljujući tehnologiji pod nazivom Worldsense. Sustav koristi nekoliko senzora ugrađenih u uređaj i ne zahtijeva vanjske kamere ili druge uređaje kako bi se osiguralo da vaš pogled u virtualnom svijetu odgovara onome u stvarnom svijetu pa osjećate kao da ste stvarno “tamo.” To je veliko poboljšanje u odnosu na postojeći Daydream VR koji otkriva samo nagib glave, ali ne i položaj.

Ubrzo nakon prezentacije, HTC je najavio da će se njihova verzija Daydream naočala zvati “Vive Standalone”. Što se tiče stare verzije Daydreama najavili su da će nadolazeći LG flagship biti kompatibilan kao i Samsungovi i koji će dobiti podršku .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.