Google najavio Projekt Zero Cybersecurity

Fotografija članka: Google najavio Projekt  Zero Cybersecurity

Prema ZDNet News, Google je u najavio program pod nazivom Project Zero Cybersecurity. Osmišljen je za zaštitu sigurnosti korisnika Interneta od zero day napada.

Oglas

Zero-day je vrsta napada pod kojom se podrazumijeva iskorištavanje sigurnosne ranjivosti u sustavu na isti dan kada ona postaje opće poznata. Ponekad, međutim, hakeri mogu biti prvi koji će otkriti ranjivosti. Budući da ranjivost nije poznata unaprijed, ne postoji način da bi se sustav zaštitio protiv iskorištavanja prije nego se dogodi, pa je tako vrlo destruktivan. Potaknut ovim problemom, Google je dizajnirao Projekt Zero da bi štitio korisnike softvera od Zero – day napada.

Kompanija planira zaposliti najbolje sigurnosne istraživače koji će poboljšati sigurnost na Internetu tako da otkrivaju greške u softveru i prijavljuju ih u bazu podataka da bi se omogućili pravovremeno oslobađanje odgovarajuće zakrpe. Osim toga, će objavljivati kako se može iskoristiti ranjivost za određeni softver. Osim Googlea, slične projekte imaju Microsoft i HP – TippingPoint Zero Day Initiative.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.