Google me u natjecanju s Facebook…hm…hm

Fotografija članka: Google me  u natjecanju s Facebook…hm…hm

Štoviše, lansiranje ove usluge može biti u vrlo bliskoj budućnosti kako kruže glasine. Ranije, kao što znamo, korporacija je već predstavila svoje rješenje za društvene mreže pod nazivom Google Buzz -integrirano s Gmail servisom, a koje omogućava distribuirati među vašim prijateljima i drugim korisnicima postove sa linkovima, fotografijama i video isječcima. Međutim, ovaj alat nije stekao neku veliku planetarnu popularnost.

Osim toga, stoje neke dvojbe oko tajnosti osobnih podataka , a kako se je pokazalo Google nije baš nešto pouzdan oko njihove sigurnosti i kontrole.  Sjetimo se kineskih hakera koji su napali Google poslužitelje, s rezultatom da je ukradeno puno povjerljivih informacija.

Nastavimo li promatrati stvari dalje sa strane sigurnosti, da, Google ima previše naših osobnih podataka centraliziranih na jednom mjestu.  A sada ovo? Mislim da je to ipak  prevelik rizik za Google i korisnike.  Kako Google sudjeluje već sada u sve više i više stvari, od Gmaila preko cloud dokumenta do uličnih kamera, rizik od zloupotrebe osobnih podataka njegovih korisnika se sve više povećava. U kojoj mjeri će Google preuzeti odgovornost ili neće, u ovom trenutku ostaje mi nepoznanica.

Osobno se ne bih odmah pridružila novoj društvenoj mreži. Ustvari, neko dulje vrijeme. Dovoljni su mi Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn. Smatram da tržištu treba više raznolikog vlasništva, a ne  jedan Big Brother. 

Isto tako mislim, ukoliko Google doista povuče potez i aktivira Google Me da će  uspjeti samo ukoliko radikalno mijenja iskustvo društvenog umrežavanja sa svojim novim društvenim internetskim stranicama. Google treba promijeniti društveno umrežavanje na način na koji traži promjene. Ako to ne učini, ne će uspjeti, ako da, uspjeti će. Mislim da bi za jedno godinu dana već imali realan odgovor.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.