Google Maps nije prvi, prije je postojao Varaždin2000!

Fotografija članka: Google Maps nije prvi, prije je postojao Varaždin2000!

Google Maps nije prvi, prije je postojao Varaždin2000!

PalmBreeze Cafee je edukativna emisija koja se emitira na američkom Education Networku, floridskoj tv postaji CC 97, te putem YouTube-a, a bavi se zanimljivim web stranicama širom svijeta.

Prošli tjedan su gospoda koja vode emisiju (Kim Cavanaugh i Lee Keller), otkrili nešto što ih je oduševilo, u Varaždinu, za koji vjeruju da je “negdje u Europi”.

Radi se o interaktivnoj Flash mapi Varaždina pod nazivom Varaždin2000, s kraja prošlog stoljeća (za primjer – Internet kakvog danas znamo, odnosno world wide web je u funkciji od 1993, prije sedamnaest godina) Varaždinca Veljka Sekelja, koji ga je izradio sa samo – 19 godina. Podsjetit ću samo naše posjetitelje i kako smo u emisiji "Radio računalo" među prvima ugostili ekipu koja je napravila ovaj sjajn projekt.

Varaždin2000 je, prema autoru, prva i najstarija Flash mapa na Internetu.

Pregledom stranice američki su “web arheolozi” zaključili da se radi o – pretečiGoogle Mapsa i Bing Mapsa, prema konceptu pretrage i prikaza informacija o gradu.

I nisu mnogo pogriješili, jer Google Maps je pokrenut tek u veljači 2005. godine, kad je Varaždin 2000 postojao već – šestu godinu.

A kad smo već kod Google Mapsa – tko želi u Hrvatskoj raditi za njih, može se zaposliti kao terenski vozač bicikla, sudeći prema oglasu koji su dali na Posao.hr.

Hvala kolegama Varaždincima i prijateljima s eVarazdin.hr na ovoj informaciji koja je i više nego hvale vrijedna! Nikako ne propustite pogledati ovaj video!

Izvor:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.