Google Maps: istražite planete i mjesece našeg Sunčevog sustava

Fotografija članka: Google Maps: istražite planete i mjesece našeg Sunčevog sustava

Odnedavno Google Maps se otisnuo u svemir i sada vam omogućuje da detaljnije proučite planete i mjesece koji se vrte oko našeg Sunca.

Oglas

Kroz nedavno ažuriranje, Google Maps nas sada može počastiti slikama visoke razlučivosti raznih planeta i mjeseci (točnije možete istraživati naš Mjesec, Veneru, Pluton, Merkur, Mars pa čak i Međunarodnu svemirsku postaju ISS, pa čak i mjesece koji kruže oko naših većih susjeda Saturna i Jupitera koje možemo zahvaliti nedavno umirovljenoj sondi Cassini).

Moguće je istražiti razne lokacije i znamenitosti na planetima pa čak i vidjeti kako izgleda pogled na Zemlju sa ISS-a te možete čak i prošvrljati po unutrašnjosti iste stanice. Nažalost, čini se da nove karte nisu bez mana, kao što je istaknulo par korisnika koji su vični astronomiji, naime lokacije znamenitosti na nekim mjesecima odudaraju od svojih stvarnih lokacija do čak 180 stupnjeva. Google je kontaktirao osobe koje su prijavile nepravilnosti i radi na ispravljanju grešaka.

Čak i uz greške, možemo samo reći: svaka čast, Google! Hvale vrijedna inicijativa koja će možda nadahnuti buduće naraštaje astronoma i astronauta.

Kako to sve izgleda, proučite .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.