Google Maps Hrvatska – cijeli svijet na zaslonu računala ili mobitela

Fotografija članka: Google Maps Hrvatska – cijeli svijet na zaslonu računala ili mobitela

Google Maps Hrvatska - cijeli svijet na zaslonu računala ili mobitela

Nova usluga omogućit će korisnicima Google Maps pretraživanje online karata, lokacija tvrtki, besplatno oglašavanje putem Google Maps Local Business Centra, kreiranje vlastitih karata i provjeravanje lokacija, dok su u pokretu.

Google Maps će se u Hrvatskoj moći pregledavati na nekoliko načina:
• Tipka „Map“ omogućuje tradicionalni pregled karte koji je idealan za pronalaženje adrese ili planiranja pravca kretanja od točke A do točke B.
• Za detaljniji pregled, korisnici mogu kliknuti na tipku „Satellite“ koja omogućuje pristup satelitskim fotografijama i fotografijama iz zraka.
• Prikaz „Terrain“ omogućuje topografski prikaz mjesta (na primjer brda i planine). Ova tipka predstavlja izvrstan izbor prilikom odlaska u prirodu.

Google Maps predstavljaju vrlo praktičan izvor informacija za korisnike koji žele pronaći upute (Potraži upute) ili popis restorana koje bi htjeli posjetiti u svojoj blizini (lokalno pretraživanje, npr. restoran, Zagreb). Ukoliko su zainteresirani za dodatne informacije o lokaciji koju traže (za putovanje ili kao novo mjesto za poslovni sastanak), mogu koristiti dodatne izvore informacija unutar aplikacije mapplets kao što su fotografije iz Panoramioa, realan prikaz putem web kamere ili više infromacija putem Wikipedije.

„Izuzetno smo zadovoljni što će današnjim predstavljanjem Maps Hrvatska naši korisnici u Hrvatskoj moći jednostavnije koristiti naše karte. Posebno bih htio naglasiti mogućnost za vlasnike tvrtki koji mogu postaviti svoje informacije putem Local Business Centra što im omogućuje ne samo da podijele svoje kontakte, već i radno vrijeme, slike i još puno toga sa cijelim svijetom“, izjavio je Jaroslav Bengl , product manager za Maps iz Google ureda u Zurichu i nastavio: „Budući da je Hrvatska vrlo popularna turistička destinacija, korisnici naših karata iz Njemačke, Austrije, češke i drugih zemalja moći će korstiti naše karte za planiranje svog godišnjeg odmora“.

Google Maps Hrvatska - cijeli svijet na zaslonu računala ili mobitela

U pokretu: Google Maps u Vašem džepu
Informacije o ulicama, adresama, lokalnim tvrtkama i uslugama sada će postati dostupne putem mobilnog telefona dok ste u pokretu ili se nađete na mjestu koje Vam je nepoznato. Google Maps za mobilni telefon može se besplatno preuzeti na . Uz pomoć ovog alata, korisnici će imati pristup detaljnoj karti Hrvatske i cijeloga svijeta u pokretu.

Vidljivost: Besplatno oglašavanje putem Interneta bez potrebe za web stranicom
Google Maps savršen je proizvod za lokalne tvrtke; informacije su dostupne korisnicima i kupcima koji upravo traže proizvod ili uslugu u Vašoj blizini (korištenjem Google Search ili Google Maps). Tvrtke sada imaju mogućnost besplatnog postavljanja informacija o svojem poslovanju, uključujući svoju adresu, radno vrijeme, telefon i fotografiju, a mogu postaviti i svoj oglas na Google Maps iako nemaju vlastitu web stranicu. Korisnici imaju mogućnost pretraživati tvrtke koje pružaju slične usluge i/ili proizvode u blizini putem računala ili mobilnog telefona, amogu i pristupiti njihovim linkovima i kontaktima. Za više informacija posjetite maps.google.com/lbc

Personalizacija: Kreirajte i podijelite vlastite My Maps
Kreirajte personalizirane, detaljne, prilagođene karte koristeći značajke My Maps na Google Maps. My Maps može sadržavati oznake mjesta, linije, oblike, tekst, fotografije ili video omogućujući korisnicima da podijele različite informacije sa svojom obitelji i prijateljima – od najdražih mjesta za kampiranje do fotografija i videa s godišnjeg odmora ili izleta.

Karte za developere i webmastere
Google također omogućuje APIs for Google Maps kako bi pomogao programerima, webmasterima i dizajnerima da uključe funkcionalnost Google Maps-a na web stranice i razviju nove usluge temeljene na lokalnim informacijama.

Sve možete provjeriti na .

Google Maps Hrvatska - cijeli svijet na zaslonu računala ili mobitela

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.