Google Lens od sada prepoznaje i pasmine životinja

Fotografija članka: Google Lens od sada prepoznaje i pasmine životinja

Google je u objavi na svojem blogu objavio novosti za Google Photos povodom Nacionalnog dana kućnih ljubimaca. Najzanimljivija novost je da od sada Google Lens, koji se koristi kroz aplikaciju Google Photos, može prepoznati pasminu psa ili mačke.

Oglas

Google Lens na svim Android uređajima putem aplikacije Google Photos. Google Lens koristi umjetnu inteligenciju te pomoću algoritama za vizualno prepoznavanje i velike baze podataka može pružiti informacije o gotovo bilo čemu na što je usmjerena kamera pametnog telefona. Od prije par tjedana, Google Lens je također dostupan i na iOS uređajima.

Ovoga puta Google je odlučio za Nacionalni dan kućnih ljubimaca nekoliko novosti koje se tiču aplikacije Google Photos i kućnih ljubimaca. Na linku možete pročitati o svim novostima, a najzanimljivija je ta da od sada Google Lens može prepoznavati pasmine mačaka i pasa. Naime, kada se uslikate fotografiju psa ili mačke, možete upotrijebiti Google Lens da bi vam pomogao identificirati pasminu životinje te uz to također može ponuditi i dodatne informacije o identificiranoj pasmini.

Uz tu zanimljivost, ostale novosti su da će Google Photos automatski stvoriti fotoknjigu vašeg kućnog ljubimca kada prepozna dovoljan broj fotografija vašeg psa ili mačke u galeriji te stvaranje filmova posvećenih vašim kućnim ljubimcima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.