Google kupuje HTC?

Fotografija članka: Google kupuje HTC?

Već neko vrijeme je jasno da je HTC na koljenima, što potvrđuju najnoviji poslovni rezultati. U iznenađujućem razvoju događaja, šuška se da je Google zainteresiran za kupnju HTC-a.

Oglas

Zadnji rezultati prodaje koje je objavio HTC, su u krajnju ruku, poražavajući. Dobit im je pala na vrlo nisku razinu, istu razinu koju su zadnji puta ostvarili prije punih 13 godina. Već neko vrijeme kruže glasine u poslovnom svijetu da je HTC zainteresiran za dovođenje strateškog partnera, i možda ga je našao u moćnom Googleu. Ukoliko bi se pokazale istinitima, to ne bi bilo prvi puta da Google pliva tim vodama jer je već izveo istu stvar kupivši Motorolu 2012. godine. Tim potezom je vjerojatno i spasio američkog giganta, iako je ta veza trajala nepune 2 godine (prodavši Motorolu Lenovou 2014.g.).

Sudeći po vijestima iz Tajvana, Google i HTC su u “završnoj fazi pregovora o kupnji udjela”.  Točnije, HTC želi prodati svoj udio u posrnulom odjelu za proizvodnju smartfona, dok bi zadržao Vive VR. Ovakav razvoj bi mogao biti “sunce poslije kiše” za HTC, budući da bi dobio sredstva koja mu pod hitno trebaju dok bi Google dobio etabliranog proizvođača hardvera. Budući da je baš HTC proizveo Pixel i Pixel XL telefone te će proizvesti i Pixel 2, integracija bi išla lakše s obzirom na već postojeću razinu suradnje.

Napomenimo još da s obzirom da se prijašnja glasina o Googleovom preuzimanju LG-a nije zasada pokazala istinitom, tako i ovoj treba pristupiti sa zadrškom. U svakom slučaju čeka nas burna jesen u svijetu smartfona!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.