Google kupio Redux, britanski startup koji ekrane pretvara u zvučnike

Fotografija članka: Google kupio Redux, britanski startup koji ekrane pretvara u zvučnike

Redux posjeduje tehnologiju pomoću koje ekrani na smartfonima mogu raditi i kao zvučnici. Očito se to svidjelo Googleu tako da nosu puno dvojili – kupili su ih.

Oglas

Spomenuta tehnologija radi na principu mikro-vibracija koje pomiču površinu ekrana na pametnim telefonima ili tabletima i tako proizvodi zvuk. Nešto slično smo i sami vidjeli na smartfonu koji smo i sami . Isto tako, tehnologija eliminira potrebu za ugradnjom malih zvučnika u pametne telefone, tako da ostaje više mjesta za bateriju i druge komponente.

Zanimljiv podatak o ovoj Googleovoj akviziciji Reduxa govori kako se ne zna točno kada se to dogodilo. Neka izvješća govore kako je kupovina obavljena još u kolovozu prošle godine, dakle krajem ljeta, a slično potvrđuju i neki službeni dokumenti vezani uz dioničare i zaposlenike, a koji datiraju iz rujna prošle godine. Isto tako, nije jasno zašto je Google kupio Redux, možda će Googleova roditeljska kompanija Alphabet iskoristiti ovu novu tehnologiju.

Kako god bilo, Google je kupio Redux startup koji je inače osnovan 2013. godine, a koji se fokusirao na tržišta kao što su računalno, mobilno, automobilsko i tržište industrijske kontrole. Zanimljivo je i što su u ožujku prošle godine dobili i investicijsku injekciju od čak 5 milijuna američkih dolara od Arie Capitala. Kompanija se može pohvaliti s 178 patenata i još 50 patenata koji su na čekanju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.