Google Karte napokon šute kada trebaju

Fotografija članka: Google Karte napokon šute kada trebaju

Nadogradnja Google Karata omogućuje pametniju glasovnu navigaciju

Oglas

Ako često koristite Google Karte, lako ste uočili koliko često vam Google daje neka upozorenja… skrenite za tri kilometra, skrenite za tisuću metara, skrenite za dvjesto metara, skrenite… Ako ste od onih korisnika koji vole koristiti Google Karte za svakodnevne rute, ove obaviejsti znaju biti malo naporne.

Ono bitnije je da ove obavijesti mogu biti i kontraproduktivne. Ponekad znaju omesti vozača, a pogotovo u onim slučajevima kada žele samo reći da treba nastaviti ići ravno.

Google je zamijetio ovaj problem pa se posljednja nadogradnja bavi upravo ovim detaljom. Zato je sada moguće u Google Kartama za vrijeme navigacije, označiti koliko često želite da vas Google obavještava o promjenama u vašem putu. Označite li ikonicu zvučnika s uskličnikom, Karte će vas obavještavati samo o situacijama kada trebate skrenuti i to ne prerano.

Ne samo to, Karte neće ni reproducirati upute dok razgovarate, što je mnogima bila velika zamjerka. Od sada možete u miru razgovarati za vrijeme vožnje (pretpostavljamo da nosite bluetooth slušalice)… samo nemojte kriviti Google ako se izgubite :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.