Google I/O 2014: Android L – Projekti Volta i Android One

Fotografija članka: Google I/O 2014:  Android L – Projekti Volta i Android One

Danas je Google startao svojom tradicionalnom I/O dvodnevnom konferencijom namjenjenoj programerima i svima zainteresiranima za njihove proizvode i usluge. Konferenciju je moguće pratiti na ako imate dovoljno vremena i interesa.  Mi vam donosimo kratki osvrt na neke upravo najavljene novitete: Android L – Projekti Volta i Android One.

Oglas

Po uzoru na Apple, Google je na svojoj I/O konferenciji pokazao osnovne mogućnosti nove inačice Android sustava kodnog imena L,  koje će se u narednim mjesecima postupno uvoditi u nove proizvode.

 

Noviteti obuhvaćaju redizajn sučelja, animacije, boje,font Robotou itd.

Sljedeća novost je Volta projekt koji bi trebao riješiti autonomiju baterije kroz  optimizaciju i osigurati cjelodnevno korištenje uređaja.

Google I/O 2014:  Android L - Projekti Volta i Android One

Inženjeri u Googleu su svjesni onoga što odvodi  bateriju i usredotočili su se na optimiranje aspekta poput WiFi, Bluetooth, GPS, modula.

Google I/O 2014:  Android L - Projekti Volta i Android One 07

Zadnja današnja zanimljivost je vezana uz projekt Android One, koji bi trebao prvenstveno pomoći da se Googleova pozicija još više ojača, plasiranjem na tržište jeftinih smartfona do 100 dolara, a kroz suradnju s rraznim OEM proizvođačima. Ovi smartfoni bi po uzoru na Nexus liniju trebali dobivati nadogradnju sustava odmah po njenoj dostupnosti.

Google I/O 2014:  Android L - Projekti Volta i Android One 07

Naravno da noviteta ima još.  O njima ćemo detaljno pisati ovih dana ili mjeseci :D

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.