Google i MediaTek će surađivati na Android One projektu

Fotografija članka: Google i MediaTek će surađivati na Android One projektu

Došla je i službena potvrda obje kompanije kako će Android One, najnoviji projekt Googlea predstavljen na 2014 I/O konferenciji usko podržavati i MediaTek.

Oglas

Ako redovito pratite naš portal, kompaniju MediaTek znate kao jednog od vodećih proizvođača procesora za mobilne uređaje. Naravno, u Googleu znate sve. Project One je sam po sebi vrlo zanimljiv jer će se u okviru njega razvijati cjenovno pristupačni smartfon uređaji za tržišta u razvoju kao što su Kina i Indija.

Jasno, ovi će pametni telefoni imati predinstalirani najnoviji Android OS, a sam hardverski razvoj će biti u suradnji s MediaTekom koji će ugrađivati svoje čipsetove i procesore. Za obje kompanije ovo je dobitna kombinacija jer će se itekako nametnuti na ovim tržištima, a u nekim ukupnim brojkama postotak na globalnom tržištu će im osjetno narasti.

Prvi smartfon uređaj je već predstavljen na nedavno održanoj Google I/O 2014 konferenciji. Proizvodit će ga indijska kompanija Micromax, a najvjerojatnije će raditi na 2-jezgrenom MediaTekovom MT6575 procesoru. Imat će 4,5 inčni ekran, podršku za Dual SIM, microSD memorijsko proširenje, te FM radio. Cijena će biti manja od 100$.

Kako saznajemo, ova će se suradnja Googlea i MediaTeka na Project One projektu proširiti postepeno i na Android tablete, TV-e i druge uređaje.

Google i MediaTek će surađivati na Android One projektu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.