Google i Apple mogu postati banke – pogled u kristalnu kuglu za 2013 godinu

Fotografija članka: Google i Apple mogu postati banke – pogled u kristalnu kuglu za 2013 godinu

Prema zadnjim istraživanjima tržišta, nebankarske institucije kontroliraju oko 6% gotovinskog plaćanje, a u 2013 ta brojka će se povećati na 8%.

Oglas

Zbog opsežnog razvoja internetskih veza, razvoja mobilnog plaćanja i buma mobilnih uređaja, konvencionalne bankovne kartice za plaćanje računa u tradicionalnom bankarstvu sve više zamjenjuje smartphonei, upozoravaju svoje kolege stručnjaci Deutsche Banke.

Istovremeno Deutsche Banka ukazuje na još jednu značajnu prijetnju tradicionalnim bankovnim sustavima što bi moglo odnijeti bankama dio kolača. Nakon tehnološke revolucije u platnim sustavima vodećih tvrtki u području mrežnih usluga, sljedeći logičan korak je razvoj virtualnih računa koji će imati mogućnost posuđivanja i štednje novca na depozitnim računima. Uostalom, tvrtke poput Googlea, Applea, Amazona i PayPala imaju ogromnim bazu korisnika, i zašto da ne iskoriste tu pogodnost. Google je već objavio da želi napraviti virtualni račun u sklopu digitalnog novčanika, dok je baza kupaca PayPala usporediva s mnogim razvijenim bazama podataka banaka.

Zbog toga unatoč teškoj situaciji u svjetskom gospodarstvu, sve manje povjerenja građana u banke, pada profitabilnosti, postojećim banaka je bitno ulagati u nove tehnologije koje će biti konkurentne u novoj eri ne žele li izgubiti dio tržišnog kolača.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.