Google Gingerbread kolačići, Cookies, Android 2.3 samo što nije stigao?

Fotografija članka: Google Gingerbread kolačići, Cookies, Android 2.3 samo što nije stigao?

Googleova Android open source mobilna platforma jedna je od trenutno vodećih u svijetu. Trenutno je najbrže rastući OS, odnosno onaj kojeg najviše instaliraju na nove mobilne uređaje. No, upravo zato što se radi o open source platformi, koje razvija velika zajednica, pojavio se problem na kojeg nitko nije računao. Naime, u opticaju je više različitih inačica. Mnogi uređaji još uvijek rade na Androidu 1.6, a već se pojavilo nekoliko "nadogradnji", kao šti su 20, 2.1, 2.2 i sada najnovija 2.3, i to u vrlo kratkom vremenu. Je li to dobro ili ne? Mi mislimo da baš i nije. Kao prvo, dosta je zbunjujuće koja je trenutno verzija "prava". Logično bi bilo da je ona s najvećim brojem, dakle posljednje najavljena verzija 2.3.

Ipak, saznajemo kako će Google u tom tvom kreativnom neredu ipak napraviti reda, a ti bi trebalo značiti manji broj verzija koje su u opticaju. Nama korisnicima je važno znati koja je verzija aktualna. Naravno, nismo zaboravili i Android 3.0 Gingerbread i Android 4.0 Icecream.

Trenutno većina uređaja radi na inačici 2.0, a kako će to dalje funkcionirati, pratit ćemo pa ćemo vam javiti. A do tada uživajte u ovim zanimljivim fotkama :)

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.