Google Fit premijerno predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji

Fotografija članka: Google Fit premijerno predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji

Od sada će se i Google birnuti za vaše zdravlje. Google Fit “One Stop Health and Fitness Tracking” platforma je premijerno predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji.

Oglas

Kao što i u samom opisu piše, Google Fit platforma će se brinuti za vaše zdravlje, vježbanje, vitkost i lijepu liniju. Ono što je najzanimljivije kod ove platforme je kako je otvorenog tipa (open source), što će omogućiti programerima da se razmašu i sve svoje ideje i zamisli pretvore u korisne kodove. Otvorena SDK inačica pojavit će se za nekoliko tjedana.

Zahvaljujući senzorima koji se nalaze u mobilnim uređajima, wearables gadgetima (narukvice, pametni satovi,…) korisnici će moći očitavati svoje zdravstvene i fitness podatke na tim istim smartfonima. Primjerice, vaš će vam smartfon preko Google Fit platforme predložiti kako da vježbate, koje vježbe trebate prakticirati, što (ne)trebate jesti i slično. Tu je i aplikacija Noom koja kontrolira vašu težinu, a koja je partner Google Fit platforme, a koja će kombinirati podatke vašeg vježbanja, težine i prehrane – u skladu s dobivenim podacima će vam primjerice sugerirati jeste li u organizam unijeli previše šećera, te će vam predložiti da smanjite unos ugljikohidrata.

Google Fit premijerno predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji

Na donjoj slici možete vidjeti i jaka partnerska imena koja stoje iza Google Fit platforme, a to su poznati Nike+, Adidas, Basis, Runtastic, RunKeeper, Polar, HTC i Motorola. Platforma može i izračunati broj koraka koji ste napravili tijekom dana, koliko ste se vozili na biciklu, kada i koliko spavate.

Google Fit premijerno predstavljen na Google I/O 2014 konferenciji

I ono što smo pomislili da će se vjerojatno dogoditi – Google Fit dolazit će predinstaliran na , a trebao bi se pojaviti do kraja ove godine. Hoće li to u drugi plan baciti sve one Gearove i druge slične fitness platforme? Vjerujemo da itekako hoće. Sad nam je i jasnije zašto je Nike odustao od svoje slične platforme, radije su se priključili Googleu… :)

Niže možete pogledati i sve ono najzanimljivije što je predstavljeno na Google I/O 2014 konferenciji. Pripremite se dobro, traje više od 3 sata… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.