Google Firebase vas može odvesti na Google I/O 2017 konferenciju u San Franciscu

Fotografija članka: Google Firebase vas može odvesti na Google I/O 2017 konferenciju u San Franciscu

Stvar je jasna – sve što trebate je razviti aplikaciju na Googleovoj Firebase platformi i ako vas odaberu putujete na Google I/O 2017 konferenciju u San Franciscu.

Oglas

Nije uvijek jednostavno izvrsnu tehnologiju pretvoriti u uspješan proizvod. Prema podacima magazina od 1.000 poduzetnika koji godišnje pokušaju realizirati neki svoj projekt njih čak 900 odnosno 90% u tome ne uspije.

Kako bi pružio podršku developerima Google je nedavno predstavio platformu naziva koja razvoj aplikacija podiže na jednu višu razinu kombinirajući alate i infrastrukturu koja je developerima potrebna kako bi razvili bolju aplikaciju i svoj posao, bilo da se bave  razvijanjem aplikacija ili, pak, igara. Prije dvije godine Google je kupio platformu Firebase – bazu podataka u stvarnom vremenu – te ju jeproširio i pretvorio u  sveobuhvatnu platformu koja omogućuje ne samo uštedu toliko važnog vremena potrebnog za razvoj i isporuku kvalitetne aplikacije, bez uporabe kompleksne infrastrukture, već i analizu podataka posebno osmišljenom analitik za mobilne aplikacije koja vam omogućuje da na osnovi dobivenih podataka donesete ispravnu odluku, rad na svim platformama i brzi prolazak kroz značajke kao što su: App Indexing, Notifications, Dynamic Links, Invites i druge.

Na nedavno održanom događanju Firebase Summit u Berlinu, tim je najavio online tečaj „Firebase in a Weekend“ koji je rezultat partnerske suradnje s obrazovnom organizacijom Udacity, a sve kako bi se ovo znanje učinilo još dostupnijim svim developerima diljem svijeta, bilo da je njihovo područje rada fokusirano na Android, iOS ili web.

Prema VisionMobile Dashboardu za treći kvartal 2015. godine, regija Srednja i istočna Europa (CEE) ima jedan od najrazvijenijih ekosustava developera mobilnih aplikacija na svijetu. Prema izvještaju, developeri diljem Srednje i istočne Europe, Rusije i Zajednice Nezavisnih država (CIS) imaju najveći postotak developera mobilnih aplikacija koji se time profesionalno bave, čime pokrivaju 55% ukupnog broja developera mobilnih aplikacija u svijetu. Za usporedbu taj broj u Sjevernoj Americi iznosi 40%, a u zapadnoj Europi i Izraelu 49%.

Kako bi doznali što sve dveloperi mogu osmisliti i razviti, Google je odlučio pokrenuti natječaj te najbolje developere nagraditi. Svi zainteresirani imaju priliku prijaviti svoju aplikaciju te, ako pobijede, sudjelovati na događanju Google I/O 2017.

Ako ste među onima koji se tek upoznaju s platformom Firebase, više ćete saznati po završetku nekog od Firebase codelabova (, , ), promatrajući Firebase na vikend Udacity predavanju, ili pridruživši se nekom od društvenih događanja. Kada budete spremni razvijte projekt na Firebase platformi i odgovorite na nekoliko pitanja u prijavnici ispod. U potrazi smo za genijalnim primjerima iz kojih je vidljivo kako platforma Firebase može pomoći u razvijanju bolje aplikacije, developerima uštedjeti vrijeme i ostvariti brzi rast. Pobjednički će tim biti proglašen krajem siječnja 2017. te će osvojiti ulaznicu na Google I/O 2017 događanje za do tri člana tima. Osim toga pobjednici će imati i plaćeni smještaj te povratne avio karte iz svoje zemlje za San Francisco.

i osvojite putovanje na Google I/O 2017 te ostale senzacionalne mogućnosti.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.