Google Files Go: uskoro aplikacija za upravljanje podacima?

Fotografija članka: Google Files Go: uskoro aplikacija za upravljanje podacima?

Govorilo se u tehnološkim krugovima da Google potajno radi na aplikaciji za upravljanje podacima, poput aplikacije Clean Master. Nedavni leak praktički to potvrđuje.

Oglas

Iznimno popularne file manager aplikacije su sve veći trend u trgovini Google Play Store pa je i Google odlučio zagristi dio tog kolača. Nitko van tvrtke nije znao da uopće rade na takvoj aplikaciji, dok im se nije malo omaklo. Postavili su je na Play Store i nedugo zatim, nakon što su uvidjeli propust, ekspresno je uklonili ali ne dovoljno brzo da korisnici ne okinu par screenshot-a a netko je čak i uspio preuzeti instalacijsku datoteku i postaviti je na file sharing stranicu. Trenutno ukoliko kliknete na link za aplikaciju koji se još mogu naći po internetu, dobiti ćete “stranica nije pronađena” obavijest.

I mi smo je preuzeli, i možemo potvrditi da je dostupna na hrvatskom jeziku. Ne zauzima puno prostora i radi poprilično dobro, tj. “pametno” upravlja kapacitetom memorije uređaja. Nuditi će vam prijedloge na koje sve načine možete osloboditi memoriju te možete uključiti razna upozorenja i obavijesti poput upozorenja na malo preostale memorije uređaja ili upozorenja o nekorištenim aplikacijama nakon 30 dana. Disclaimer na koji morate pristati pri instalaciji potvrđuje da se radi o testnoj verziji predviđenoj samo za uži krug ljudi.

Ali, kako uvijek ima ali, postojanje ove aplikacije ne znači nužno da će postati javno dostupna ukoliko se Google odluči prekinuti razvoj (u trenutno obliku ova aplikacija je nedovršena, budući da se zna srušiti prilikom osvježavanja i nedostaju naprednije funkcije).

Ukoliko želite isprobati, možete je preuzeti , ali napominjemo, radi se o neisprobanoj i neslužbenoj verziji pa očekujte probleme u radu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.