Google Duo u kratkom roku preuzet 5 milijuna puta s Google play store-a

Fotografija članka: Google Duo u kratkom roku preuzet 5 milijuna puta s Google play store-a

Ako se po jutru dan poznaje onda se čini da je Google konačno pogodio s jednom aplikacijom za komunikaciju. Dobro, ne kažemo da je Hangouts bio totalni promašaj, ali budimo realni, nikada nije zaživio  kako treba.

Oglas

Kada je Google sredinom 5. mjeseca najavio da će uskoro izaći njihove dvije nove aplikacije za komunikaciju Duo, video servis, i Allo, za dopisivanje, mišljenja su bila podijeljena. Čemu dvije aplikacije? Čemu opet nove, ako već imaju Hangouts? I slično. No svega tjedan dana od kako je Duo službeno dostupan za preuzimanje s Play store-a postao je apsolutni hit. Prvi je na listi najpopularnijih besplatnih aplikacija, a danas se je i Google-ov CEO Sundar Pichai na Twitteru pohvalio kako je aplikacija preuzeta već 5 milijuna puta. Kad dodamo onda da je to broj bez preuzimanja sa Apple app store-a onda možemo reći da je Google konačno na tragu uspjeha i u komunikacijskim aplikacijama.

duo-PR-launch-screens_0003_screen-4

Inače više o samo aplikaciji. Google Duo je zamišljen samo kao najjednostavniji video chat i upravo zbog svoje jednostavnosti to jako dobro i radi. Nema puno opcija, nije zahtjevan, a slika je vrlo dobra. Može se i odabrati da ukoliko ste spojeni preko mobilne mreže vam napravi kompresiju videa pa da vam smanji potrošnju, što je korisno. Jedina zanimljivost u odnosu na druge slične aplikacije je ta da možete i prije nego se javite vidjeti pozivatelja, tj. njegova kamera se odmah upali kada krene pozivati. Osim svoje jednostavnosti, jedan od razloga zašto je Duo na pragu uspjeha je i taj da vam nije potreban Google račun već ste uz njega vezani brojem mobitela.

Nadamo se da će i Allo, koji će uskoro biti dostupan za preuzimanje, biti jednako kvalitetan, a samim time i popularan.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.