Google Digitalna garaža – besplatna online platforma za edukaciju

Fotografija članka: Google Digitalna garaža – besplatna online platforma za edukaciju

Nova Google Digitalna garaža namijenjena je edukaciji malih i srednjih tvrtki, te studentima u Hrvatskoj.

Oglas

Riječ je o novoj online platformi koja svim građanima i tvrtkama, od studenata do poduzetnika, omogućava pristup besplatnoj edukaciji o digitalnom marketingu te pokretanju i rastu online poslovanja.

Jaz u posjedovanju digitalnih vještina jedan je od najvećih izazova u Europskoj uniji. Prema Europskoj Komisiji gotovo polovica građana Europske unije (47%) nema odgovarajuće digitalne vještine, a u bliskoj budućnosti čak 90 posto poslova zahtijevat će određenu razinu digitalnih vještina. EK procjenjuje kako će do 2020., zbog nepoznavanja digitalnih vještina, 825.000 radnih mjesta ostati nepopunjeno. Kako bi uspjele u novoj digitalnoj eri i pomogle pojedincima i poduzetnicima iskoristiti cjelokupni potencijal internetskih alata, zemlje moraju potaknuti lokalno poduzetništvo i razviti digitalne vještine.

Kada je u pitanju Hrvatska, brzinu digitalne transformacije tvrtki usporava manjak digitalnih vještina pojedinaca. Manje od trećine građana Hrvatske kaže kako posjeduje „više od osnovnih“ digitalnih vještina¹, koje osnažuju radnu snagu pri korištenju prednosti tehnologije u svrhu poboljšanja produktivnosti. Istodobno, polovica građana Hrvatske (49 posto u dobnoj skupini od 16 do 74 godine²) ne posjeduje čak osnovne digitalne vještine. U zemlji s jednom od najvećih stopa nezaposlenosti mladih, postoji prilika za građane i poduzetnike za osnaživanje njihovih digitalnih vještina  kao i za male i srednje tvrtke za povećanje korištenja digitalnih alata, kako bi iskoristili puni potencijal interneta u svrhu ubrzanja kreiranja poslova i ekonomskog rasta.

Platforma Digitalna garaža korisnicima na jednom mjestu omogućava pristup velikom broj besplatnih edukacija o različitim temama, od toga kako izgraditi prisutnost na internetu, do vođenja marketinga na društvenim medijima, kao i savjeta kako koristiti mogućnosti koje pružaju mobilni telefoni kako bi privukli više klijenata te još mnogo toga. Korisnici platforme imaju mogućnost odabrati temu o kojoj žele učiti, odnosno žele li završiti cjelokupni online tečaj te steći certifikat tvrtki Google i IAB Europe. Online tečaj sastoji se od 89 lekcija podijeljenih na 23 teme. Svaka prezentirana tema sastoji se od nekoliko videa stručnjaka i poduzetnika koji dijele svoja iskustva kako koristiti digitalne vještine za pokretanje i rast online poslovanja. Potpuna lista sadržaja dostupna je ovdje.

Kako bi edukacija o digitalnom marketingu bila dostupna svim zainteresiranim, Google je stvorio novu online platformu dostupnu građanima Hrvatske na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Unaprijedite digitalno znanje diljem Hrvatske uz Digitalnu garažu i besplatna online predavanja

Digitalna garaža jedinstvena je Googleova platforma za unaprjeđenje znanja i vještina iz digitalnog marketinga. Platforma nudi besplatna online predavanja i dostupna je svima koji žele proširiti svoje digitalno znanje, a sastoji se od 23 poglavlja koja uključuju studije slučaja i najbolje primjere iz prakse o raznim temama od izgradnje prisutnosti na mreži do oglašavanja na društvenim medijima i mnogo više. Nakon uspješno završenog online tečaja korisnik dobiva certifikat koji dodjeljuje Google i IAB Europe.

Pogledajte popis svih dostupnih poglavlja:
1.    Prilika na mreži
2.    Vaši prvi koraci u online uspjehu
3.    Izgradite svoju prisutnost na mreži
4.    Povezivanje putem e-pošte
5.    Započnite s pretraživanjem
6.    Neka vas korisnici otkriju uz pomoć pretraživanja
7.    Neka pretraživanje obavi posao za vas
8.    Budite primijećeni uz pomoć oglasa na pretraživačkoj mreži
9.    Poboljšajte svoje pretraživačke kampanje
10.    Započnite s analitikom
11.    Ostvarite uspjeh uz pomoć analitike
12.    Skrenite pažnju na sebe u lokalnom okruženju
13.    Pomozite korisnicima koji su u blizini da vas pronađu na mreži
14.    Skrenite pažnju na sebe uz pomoć društvenih medija
15.    Podrobno proučite društvene medije
16.    Otkrijte mogućnosti mobilnih uređaja
17.    Neka mobilni uređaji obave posao za vas
18.    Oglašavajte na drugim web-lokacijama
19.    Podrobno proučite prikazno oglašavanje
20.    Proširite se na međunarodno tržište
21.    Maksimalno iskoristite videozapise
22.    Izradite mrežnu trgovinu
23.    Povećajte online prodaju

Svatko može imati koristi od Digitalne garaže bez obzira na razinu znanja, ciljeva i zanimanje. Pridružite se ovoj online platformi i unaprijedite digitalne vještine kako biste doprinijeli razvoju svoje tvrtke, karijere ili samopouzdanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.