Google Developer Group Zagreb – gost predavač je Boris Debić

Fotografija članka: Google Developer Group Zagreb – gost predavač je Boris Debić

Boris Debić, inženjer i glavni Googleov povjesničar, održat će predavanje na drugom okupljanju zajednice Google Developer Group Zagreb.

Oglas

Google Developer Group Zagreb sljedeći tjedan organizira okupljanje zajednice s ciljem poticanja razmjene znanja i iskustva o radu s tehnologijama koje razvija Google. Drugi Google Developer Group Zagreb (GDG Zagreb) ugostit će Borisa Debića, inženjera i glavnog Googleovog povjesničara, koji će se osvrnuti na najnovije trendove u informatičkoj industriji kao i na potencijalne izazove s kojima se isplati pozabaviti.

U predavanju na temu «Silicijska dolina u sljedećih 20 godina» Debić (na prvoj slici u sredini) će se u svom izlaganju osvrnuti na najnovije trendove u informatičkoj industriji.

Okupljanja Google Developer Group Zagreb zajednice su primarno namijenjena programerima zbog tema koje su sadržajno više tehničke, no poziv na neformalno druženje je otvoren za sve koji dijele iste interese. Nakon kratkog izlaganja u utorak od sudionika se očekuje aktivna rasprava.

Boris Debić, rođeni zagrepčanin s adresom u Silicijskoj dolini, informatikom se počeo baviti još u ranoj mladosti. Danas je jedan od važnijih ljudi u inženjerskom timu Googlea u Mountain Viewu gdje je tijekom posljednih osam godina radio na brojnim ključnim projektima poput odvajanja sustava koji manipuliraju protokom novčanih transakcija i aukcija, automatizacije internih procesa strojnog učenja, pronalaženja lokacija za Googleove data centre, obrade i modeliranja velikih klimatskih skupova podataka u okviru filantropskog dijela Googlea, pa do organiziranja i realizacije Authors@Google predavanja ili pak pisanja prvoaprilskih šala.

Zbog suradnje s Muzejom za povijest računala (Computer History Museum, Mountain View, CA.) neformalno nosi titulu Chief History Officer @ Google. Dugogodišnji je suradnik NASA-e, član odbora nekoliko visokotehnoloških kompanija te kao konzultant često savjetuje i analizira kompanije u ranim fazama razvoja.

O detaljima ovog zanimljivog predavanja (lokacija, vrijeme, Google mapa,…) koje organizira Google Developer Group Zagreb potražite u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.