Google Daydream View drugačije VR naočale za virtualnu stvarnost

Fotografija članka: Google Daydream View drugačije VR naočale za virtualnu stvarnost

U isto vrijeme kada su predstavljeni Google Pixel smartfoni, kompanija je predstavila i novi uređaj za virtualnu stvarnost. Jednostavno su ga nazvali Google Daydream View.

Oglas

Kao što ćete vidjeti i u nastavku, Google Daydream View je napravljen od vrlo lagane, mekane i prozračne tkanine i pjene, upravo je zato tako napravljena jer su željeli korisnicima pružiti maksimalan komfor dok su u virtualnom svijetu. Okvir gdje ubacujete pametni telefon, o je jedini od plastike, a kako bi ga čvrsto držao. Inače je puno lakši od Samsungovog Gear VR uređaja (220 grama), tako da je puno ugodniji za nošenje.

Treba reći i kako je Daydream View kompatibilan sa svim smartfonima koji podržavaju Daydreamom. Za sada su to samo Pixel i Pixel XL smartfonima, uskoro na još nekima. Daydream View se može uspoređivati s nekim drugim VR naočalama ali samo u nekim osnovnim funkcionalnostima, dok je kontroler puno napredniji, bar tako kažu.

Kako saznajemo, Daydream View će se u prodaji pojaviti 20. ovog mjeseca na Play Storeu po cijeni od 79$. Prvo će biti dostupan u Americi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Njemačkoj i Australiji, a kasnije i u ostalim zemljama. Kupci će moći uživati u brojnim VR sadržajima koje nude Hulu, HBO, Netflix, Google Play Movies, Google Photos, Street View i YouTube.

Naravno, mnogi očekuju kako će se vrlo brzo pojaviti i VR video igre, što će biti posebno zadovoljstvo za uvijek nezasitnu gamersku populaciju. Više na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.