Google Chrome za Android dobio nadogradnju, ugrađena eksperimentalna kompresija

Fotografija članka: Google Chrome za Android dobio nadogradnju, ugrađena eksperimentalna kompresija

Ako koristite Google Chrome kao web pretraživač na svom Android tabletu ili smartphoneu, tada ste vjerojatno primijetili i neke novitete koji se pojavljuju.

Oglas

Nadogradnja se pojavila jučer tijekom dana a ako ste izvršili automatsku nadogradnju tada ste vjerojatno prilikom pokretanja Google Chrome browsera primijetili i neke promjene. Prva se odnosi na novo dodani  “translation bar” a koji će se pojaviti svaki puta kada je sadržaj neke web stranice napisan na nekom drugom jeziku od onog koji ste odabrali kao standardni jezik za svoj browser.

Google tvrdi kako je općenito sama podrška za jezike bolja, a i dodani su neki jezici koji se čitaju s desna na lijevo, kao npr. Hebrejski.

Drugi zanimljiv dodatak je “eksperimentalna” kompresija podataka, kako su je nazvali u Googleu. Ona funkcionira slično kao ona u Opera Mini browseru. Dakle, kroz opciju “Turbo” podaci se sažimaju što omogućuje brže učitavanje web stranica, a što vam dugoročno smanjuje potrošnju internetskog prometa, što je dobro.

Google Chrome za Android 02

Zanimljiva je i nova opcija koja omogućuje surfanje webom preko cijelog ekrana, u takozvanom full-screen modu, što je posebno interesantno na smartphoneima.

Naravno, i ova nadogradnja je besplatna, a možete je napraviti već sada preko Google Playa, samo i to je to :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.