Google Chrome 30 dobit će pretraživanje slika, a Android prepoznavanje pokreta

Fotografija članka: Google Chrome 30 dobit će pretraživanje slika, a Android prepoznavanje pokreta

Puno noviteta uskoro nam dolazi iz Googlea. Primjerice, u svoj novi Google Chrome 30 preglednik (aktualna inačica je (29.0.1547.76) ugradit će tražilicu slika.

Oglas

Nova tražilica u Google Chrome 30 pregledniku omogućavat će da Internet pretražujete pomoću slika, a ne samo pomoću teksta, kako je to do sada bilo standardno. Dovoljno je da pritisnete desnu tipku na mišu i u padajućem izborniku odaberete “Search Google For This Image”. Google će vam odmah pokazati koje druge web stranice također koriste tu istu sliku.

U Googleu misle kako je ovo vrlo korisno jer ćete moći pronaći sve web stranice s tom slikom. Što to može značiti u praksi? Primjerice, ako vam netko “mazne” sliku s vaših web stranica, vrlo brzo možete otkriti na kojim se drugim web stranicama ona nalazi :)

Google Chrome 30 browser

Google donosi neke novosti i u Android, o čemu su također pisali na svom . Smartphone i tablet korisnici će uskoro moći navigirati u operativnom sustavu pomoću pokreta ruke. Google potvrđuje kako će se pokretima ruke moći koristiti i mobilni Chrome, u prvom redu to se odnosi na navigaciju među izbornicima, ali i na pregledavanje web stranica. Kako, vidjet ćemo uskoro…

Google Chrome 30 browser

Ekipa iz najpoznatije svjetske tražilice javlja kako je u Google Chrome 30 popravljeno 50-ak sigurnosnih i drugih propusta, a svima onima koji pronađu neki od novih “grešaka” Google plaća 15.000$.

Mi smo upravo probali u Google Chrome  29.0.1547.76 kliknuti na “About Google Chrome” i browser se automatski nadogradio na inačicu Google Chrome 30.0.1599.66 m.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.