Google Buzz – novi društveni servis iz Google

Fotografija članka: Google Buzz – novi društveni servis iz Google

Google Buzz je nešto poput Twitter usluge. Vaši prijatelji su definirani iz postojećih Google kontakata. Možete poslati Buzz (tj. statusnu poruku) privatno na popis prijatelja ako koristite Google imenik, na sve svoje kontakte, ili kao javnu poruku. Omogućava vam da podijelite u stvarnom vremenu obnove statusa, fotografija, zanimljivih linkova, itd. sa svim svojim kontaktima. Možete vidjeti umanjene sličice fotografija i videa u okviru obnove. Možete odgovoriti sa "@" znak baš kao i kod Twitter. Google će vas spojiti na web lokacije kao što je Twitter, Picasa, Google Reader i Flickr kako bi mogli uvesti podatke iz njih. Sada ćete imati u svom Inbox, Buzz karticu koji će ukazati nova ažuriranja. Inteligentno, Google je omogućio ovu uslugu za sve korisnike Gmaila, nije potrebno posebno uvođenje aplikacije i sl.
Google Buzz se može pristupiti i sa mobilnog telefona preko Google mobilne web lokacije. Možete dodati Buzz sloj na mobilni Google Maps za sve osim za BlackBerry. Provjeriti video ispod kako bi vidjeli sve mogućnosti:

 

Sada kad ste saznali za potpuno novu Google aplikaciju, a očito namijenjenu da konkurira Twitter i / ili Facebook, prva stvar koju želite učiniti je isprobati. Ako nemate još Googleu Buzz, vjerojatno još nemate na Gmail račun možete isprobati mobilnu web inačicu.
Jedna od prvih stvari koje vas će se tražiti kad se prijavite iz mobilnog telefona je davanje pristupa podatku o vašoj lokaciji. Na sreću, možete odbiti dati tu informaciju. Nakon učitavanja, pojavljuje se sučelje koje je možda malo zbunjujuće, ali…tu je izbornik koji nudi informacije o osobama koje pratite, o onima koji su u blizini (pod pretpostavkom da ste dogovorili da se vaše lokacije nadziru), pogled na postove, i ljudi koji vas slijede. Prisutan je gumb pod nazivom "Buzz karta" koja bi trebala dovesti do popis mjesta od interesa – kafići, marketi, ali trenutno nisu nešto sjajne dobivene informacije (barem za Zagreb).
Druga stvar koja je na popis javnih "buzzes" za ljude u vašoj neposrednoj blizini trebali bi dobiti lokaciju osobe, što nije opće mjesto već puna adresa: ulica, broj, naziv ulice, grad, država. Hm, a zaštita podataka?????? Twitter i Facebook su izgleda male bebe za Google Buzz. U nastavku pogledajte kako bi to sve trebalo funkcionirati:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.