Google Blink mogao bi ponovno pokrenuti rat preglednika

Fotografija članka: Google Blink mogao bi ponovno pokrenuti rat preglednika

Google je nedavno najavio da će prestati koristiti WebKit renderiranje i razviti svoju vlastitu tehnologiju pod imenom “Blink”.

Oglas

Google se je odlučio na ovaj potez jer WebKit koji trenutno koriste i Chrome s drugačijim sustavom multi-procesne arhitekture usporili su stopu inovacija Googlea. Kroz Blink, Google bi dobio veću slobodu kako bi postigao svoj idealnu web morfologiju, bez potrebe za koordinacijom i Appleovim tempom razvoja.

Podsjetimo se, Googleovo poslovanje je izgrađeno na webu, a glavni izvor prihoda je oglašavanja putem preglednika tražilice. Sadašnji Googleov sustav renderiranja WebKit, više je učinkoviti za Apple koji ipak ostvaruje prihode od prodaje svojih hardverskih proizvoda. Iako Apple ima puno interesa na webu, ali u odnosu na Google, Apple je skloniji graditi hardver + softver + iTunes zatvoren ekološki sustav, tako da preglednik nije neko težište. Ostvari li Google svoj naum, Apple, Nokia i BlackBerry bi se potpuno razišli.  Što to znači za korisnike?  Za korisnike, diferencijacija renderiranja znači da korištenjem različitih preglednika za istu stranicu će dobiti različite rezultate, osobito na mobilnim uređajima. Prema analitičarima, ovaj Googleov potez je vrlo rizičan.  Ako nova strategija ne uspije, Chrome preglednik imati će punu dominaciju ili neće se održati. Sada pogledajte u prilogu sve što bi trebali znati o novom BLINK  renderiranju.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.